minutka.si

Applov iWatch morda že septembra

iWatch.1.jpg

Applov bloger John Gruber je pred kratkim zapisal, da bo ameriški telekomunikacijski gigant iWatch razkril septembra ali oktobra. Vsi upajo na september, saj bo Apple takrat predstavil svoj novi iPhone 6.

                         

Prihod 'jabolčne ure' je seveda težko pričakovan. Pred tem je zapestne pametne naprave predstavilo že kar nekaj proizvajalcev, med njimi tudi glavna konkurenta Sony in Samsung. Slednji ima s svojim Galaxy Gearom kar nekaj težav, kar morda lahko pojasni zamudo pri izdaji Applove napravice. Tehnološki izzivi, s katerimi se soočajo razvijalci pametnih ur, so očitno izjemno zahtevni.

iWatch.2.jpg

Glede zmogljivosti iWatch je zaslediti, da bo poleg vsega, kar ponuja konkurenca, njena prednost predvsem osredotočenost na zdravje. Pričakujemo in želimo si torej zapestno napravo, ki bo merila vsaj srčni utrip. S tem dokončno, poleg telefona, ne bomo potrebovali nobenih dodatnih senzorjev in naprav več.

iwatch.3.jpg

Kaj pričakovati od Applove prve zapestne ure, kljub številnim novicam in konceptnim slikam, še vedno ni povsem jasno. Vsekakor pa zadnje govorice močno stopnjujejo napetost, ne glede na to ali gre za skrbno načrtovano in izpeljano strategijo ameriškega giganta ali preprosto za evforijo, ki smo jo okoli 'i' naprav že vajeni. To pa v tem trenutku niti ni tako pomembno. iWatch bo, tako kot vsi ostali Applovi izdelki, brez dvoma vrhunski izdelek tako v tehnološkem kot tudi v oblikovnem smislu.

Vir: finance.yahoo.com/news

 

Komentarji   

0 #2 criptus 09:53 31-08-2014
iWatch bo Apple predstavil 9 septembra skupaj z iPhonom 6. Cena naj bi bila cca 400 $ v Usa. Pri nas najbrz tolk €. Prah pa se ziher ne bo nabiral gor :lol:
Citat
+1 #1 rocko 19:55 18-08-2014
To bo noro huda ura! Res komaj čakam da bo izpolnjevala mojga iphona :D
Citat

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si