minutka.si

Samsung - Gear S Smartwatch

 Samsung.Gear.S.jpg

Letošnja jesen je, hoteli ali ne, v znamenju pametnih ur. Nekoliko v senci predstavitve Applove ure je korejski Samsung pokazal in dokazal, da se v vojni z večnim rivalom Apple ne bo vdal prav zlahka.

                         

Samsung pravi, da boste z njihovim novim izdelkom na zapestju nosili vse, kar potrebujete. Vsega morda ne, vsekakor pa veliko več kot ponuja konkurenca, vključno z Applom. Največja prednost Samsungovega pametnega izdelka Gear S je namreč ta, da lahko deluje popolnoma samozadostno. To pomeni, da lahko z njim opravljamo celo klice, ne da bi bila ura povezana s telefonom, kot je to praksa pri ostalih pametnih urah. In ne le to. Gear S ima vgrajen GPS, senzorje gibanja in senzor srčnega utripa. Mali pametni telefon na zapestju torej.

Samsung.Gear.3.jpg

Lastnikom bo na voljo preko 1000 aplikacij, ki bodo iz vgrajene strojne opreme znale potegniti kar se da veliko. Za prikaz vseh informacij bo služil Samsungov ponos - ukrivljen AMOLED zaslon s spodobno resolucijo 480×360 pikslov. Aplikacije bodo imele na voljo 512 MB vgrajenega spomina, uporabniki pa še dodatno 4 GB za glasbo, slike in podobno. Elektroniko bo napajala baterija s kapaciteto 300 mAh, kar bo po tovarniških podatkih zadostovalo za največ dva dni neprekinjenega delovanja. Za boljšo izkušnjo bo kupec skupaj z uro dobil tudi tudi majhno dodatno baterijo, ki bo služila za hitro polnjenje prazne vgrajene baterije, kadar v bližini ne bo električne vtičnice. Zelo domiselno in priročno.

 Samsung.Gear.S.2.jpg

Žal pa v realnosti ni vse zlato, kar se sveti. Ura vsekakor ni popolna. Poleg večje vzdržljivosti baterije bo marsikdo pogrešal tudi kamero. Čas bo hkrati pokazal, kako uporaben športni pripomoček je Gear S, saj so se vsi njegovi predhodniki navzeli slabe karme, zaradi pogojne uporabnosti kardio senzorjev. Upajmo, da so inženirji tokrat bolj temeljito opravili svoje delo. Žal pa ne moremo niti mimo očitka, da je ura prevelika. Omejitev torej, zaradi katere bo ura morda namesto vsestransko uporabnega in lepega pripomočka postala le še eden izmed dodatkov za prosti čas.

Samsung.Gear.S.1.jpg

Več odgovorov na vprašanja bomo izvedeli oktobra letos, ko Samsung Gear S pride na prodajne police. O njegovi ceni Korejci za enkrat še niso posredovali nobenih informacij.

Vir: samsung.com

Uradna predstavitev Samsung Gear S :
 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si