minutka.si

Vse Novice

Frédérique Constant - Horological Smartwatch

FC.Smartwatch.1.jpg

Frédérique Constant je ena izmed znamk poznanih po tradicionalnih urah, ki so na letošnjem urarskem sejmu Baselworld predstavile svojo prvo pametno uro.

                         

Kot pravijo, gre pri njih za horološko pametno uro, kar pomeni, da so poskušali združiti tehnologijo silicijeve doline in tradicionalno urarsko znanje. Nastala je navzven povsem klasična in elegantna ura zelo prijetnega videza. Kar jo naredi 'pametno', je vgrajen senzor MotionX, ki ga uporabljata tudi urarski znamki Alpina in Mondaine.

FC.Smartwatch.3.jpg

S 50. patenti zaščiten MotionX-365 senzor zazna nekatere telesne aktivnosti, kot so: koraki, gibanje in počitek ter jih preko bluetooth povezave prenaša v pametne zunanje naprave (telefon, tablica). Hkrati s pomočjo kazalca na pomožni številčnici prikazuje dosežene odstotke vnaprej nastavljenih telesnih aktivnosti (kazalec na sliki kaže 60 %). Pametna naprava ponuja bolj podrobno analizo podatkov. Števec korakov signal pretvori v razdaljo in pri tem porabljene kalorije, senzor 'spanja' pa izpiše, koliko časa in kako kvalitetno smo spali. Vsekakor zanimivo, a se nehote vsiljuje vprašanje, kako natančni so senzorji in s tem tudi uporabni. Pri tem pa moramo pohvaliti senzor MotionX-365, ki je težavo današnjih pametnih naprav, to je izjemno kratka avtonomija energije, krepko presegel. Proizvajalec namreč obljublja kar do 2 leti delovanja baterije brez vmesnega polnjenja.

FC.Smartwatch.4.jpg

Frédérique Constant Horological Smartwatch ima za prikaz ur, minut in datuma vgrajen kvarčni kaliber FC-285. Ohišje, ki je na voljo v pozlačeni ali različici iz plemenitega jekla, ima premer 42 mm. Kupec lahko izbira tudi med črno in srebrno barvo številčnic. Uri so pripeti lično izdelani usnjeni pasovi v črni ali rjavi barvi. Pa še cena? Ni previsoka, saj se začne z nekaj pod 1.000 evri, odvisno od različice.

FC.Smartwatch.2.jpg
Vir: smartwatch.frederique-constant.com
 
 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si