minutka.si

TAG Heuer predstavil pametno uro

TH.Connected.1.jpg

TAG Heuer je te dni z veliko pompa predstavil svojo prvo pametno uro, ki jo je napovedal na majskem sejmu ur in nakita v švicarskem Baslu.
                         
Kot smo na minutki že poročali, je TAG Heuer na Baselworld 2015 oznanil poroko s tehnološkima velikanoma Intel in Google. Namen sodelovanja naj bi bila izdelava prve prestižne pametne ure, za katero bi drobovje prispeval Intel, programsko opremo Google (Android Wear™), za vse ostalo pa bi poskrbel TAG Heuer.

TH.Connected.3.jpg

Rezultat polletnega sodelovanja je prestižna pametna ura s pomenljivim imenom - Connected. TAG Heuer Connected na zunaj povsem spominja na novejše modele njihovih športnih ur. Ohišje ure meri zajetnih 46 mm in je izdelano iz lahkega titana. Na dotik občutljivo številčnico obkroža športno elegantna luneta, odločne linije pa se nadaljujejo tudi na perforiran pas iz kakovostnega kavčuka. Prepoznaven dizajn in, kot smo vajeni pri tej znamki, kakovostna izdelava na slikah delujeta precej prepričljivo. Za boljšo oceno pa bo uro potrebno vzeti v roke in jo preizkusiti.

TH.Connected.2.jpg

Pametne ure sicer ne smatramo več za posebne novosti, vendar pa nihče do sedaj z njimi ni posegel v razred prestižnih ur. Ta je rezerviran za mehaniko, izjemoma za kakovostne kvarčne mehanizme. Nekaj urarskih znamk je sicer svoje pametne ure že predstavilo. Ena izmed njih je Frederique Constant, ki je letos na Baselworld razkril svojo prvo horološko pametno uro. Gre za uro navzven povsem klasičnega, elegantnega in prijetnega videza. Kar jo naredi 'pametno', je vgrajen senzor MotionX, ki ga uporabljata tudi urarski znamki Alpina in Mondaine. Kako pametna je bila precej drzna in morda celo nekoliko presenetljiva poteza TAG Heuerja, bo pokazal čas oziroma zanimanje kupcev za tovrstne izdelke. Zanimivo pa bo tudi spremljati odziv neposredne konkurence. Podrobnejša predstavitev TAG Heuer Connected sledi v kratkem.
 
Vir: tagheuer.com
 
 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si