minutka.si

TAG Heuer - Autavia Heuer-02

Retro je IN pa naj gre za ure, avtomobile ali oblikovanje. In vse to skupaj združuje TAG Heuer Autavia Heuer-02

Heuer Autavio, ikono iz šestdesetih let minulega stoletja, je TAG Heuer obudil lani po odmevni spletni kampanji “Autavia Cup”. Na njej je preko 50.000 tagovih fenov izbiralo med 16. starimi modeli in na koncu izbralo “ '66 Rindt”, ki ga je šampion Jochen Rindt ponosno nosil na dirkah F1. Uro so predstavili na urarskem sejmu Baselworld 2017.

Heuer Autavia Heuer-02 je ostal skoraj takšen, kot je bil in to v vsem razkošju te besede. Kljub prenovi oblikovno še vedno deluje 'retro', dobil pa je boljše materiale in povsem novo mehaniko. O tem nekaj vrstic kasneje, poglejmo najprej izgled. Ura je z 39 zrasla na 42 mm, kar je ravno prav za današnje čase. Zajetna luneta s preprostimi, velikimi številkami je iz črnega aluminija in se suče v obe smeri. Črno številčnico skoraj v celoti prekrivajo 3 kontrastno bele pomožne številčnice kronografa in malih sekund, datum pa je posrečeno 'skrit' v najnižji. Vse skupaj je osupljivo preprosto, berljivo in skladno. Oblikovni model, ki danes očitno deluje, saj je Autavia Heuer-02 osvojil prvo nagrada v dizajnu na tekmovanju WatchStars 2017.

Skrit v imenu in zmagovalnem ohišju si zasluži posebno pozornost v tem prispevku. To je avtomatskkaliber Heuer-02. TAG Heuer je po nekaj letih in številnih nezavidljivih spodrsljajih končno uspel predstaviti povsem lasten mehanizem. A kaliber Heuer-02 v resnici ni čisto nov. Njegove korenine segajo nekaj let v preteklost, ko je TAG Heuer razkril razvoj hišne mehanike s kodnim imenom Caliber 1969. Ta je bila kasneje preimenovana v produkt namenjen prodaji - CH 80. Vgradili so ga celo v nekaj modelov Carrer CH 80 a po kratkem času, iz še danes ne čisto jasnih razlogov, potihoma umaknili iz prodaje. Kot rečeno, sedaj je očitno zrel za proizvodnjo in debitira prav v Heuer Autaviji. Obema želimo in napovedujemo svetlo prihodnost.

Na koncu naj razkrijem še zadnji košček lepote v zgodbi Autavia Heuer-02, to je njegova cena. Za tako uspešno, z oblikovalsko krono okrašeno uro s čudovito zgodbo in poreklom ter pravo hišno mehaniko je potrebno odšteti razumnih 4.600 €. Nobenega dvoma ni, da je TAG Heuer ponovno ustvaril legendo in prodajno uspešnico.

Vir: tagheuer.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si