minutka.si

Vse Novice

TAG Heuer - Carrera CH 80

TAG.Heuer.CH_80.11.jpg

Na letošnjem Baselworld 2014 predstavljeni modeli Carrera so kot prvi v najbolje prodajani liniji švicarske športne urarske znamke TAG Heuer dobili hišni kronograf CH 80.

                         

TAG Heuer po debaklu s 'hišnim' calibrom 1887, za katerega je bilo kmalu po predstavitvi ugotovljeno, da je osnovan na Seikovem mehanizmu, poskuša srečo s kronografskim kalibrom CH 80. Ta naj bi bil izključno plod lastnega znanja, razvoja in izdelave. CH 80, ki je ime dobil po kraju, kjer ga izdelujejo (Chevenez), in 80-urni zalogi navitja je TAG Heuer pod kodnim imenom 1969 predstavil novembra 2013. Avtomatski mehanizem je za kronograf precej tanek, saj v višino meri vsega 6,5 mm. Z dodelano zasnovo naj bi zagotavljal zelo zanesljivo delovanje in visoko preciznost (največje odstopanje -4/+6 sekunde dnevno). CH 80 bije s frekvenco 4 HZ (28,800 a/h) in se ponaša s kar 80-urno zalogo navitja.

TAG.Heuer.CH_80.movement.jpg

Dizajn Carrere spominja na zlata 60. leta. Eleganco ure poudarja prečiščena klasična številčnica, njen športen značaj pa kronograf, posrečeni rdeči detajli in perforiran usnjen pas. Komur ni po godu usnje, si lahko izbere tudi pas iz plemenitega jekla. Značilno 41 mm polirano ohišje je glede na pretekle modele Carrere ravno pravšnje velikosti in oblike. Urarji (končno tudi TAG Heuer) so se skozi nekaj preteklih let očitno naučili, da je formula za uspeh med drugim tudi rahla zadržanost pri oblikovanju ter ohišje zmernejših dimenzij.

 TAG.Heuer.CH-80.dial_1.jpg

O številčnici ni veliko povedati, kar pa ne pomeni, da je to slabo. Na prvi pogled je zelo čista in kljub številnim funkcijam preprosta in pregledna. Zelo všečni so barvni kontrasti in premišljeni detajli rdeče barve. Pod logotipom znamke seveda ne smeta manjkati imeni linije (Carrera) in pa mehanika (CH 80). V splošnem je TAG Heuer maloštevilnim novostim letošnjega Baselworld 2014 navkljub, z novo Carrero CH 80 zadel v terno. Ura ne odstopa od korenin znamke, je privlačna na pogled in v polni meri sledi smernicam v oblikovanju. Povrh vsega je opremljena še s pravim in-house mehanizmom. Vse skupaj v paketu za 4.000 € niti ni tako zelo veliko. TAG Heuer, dobrodošel nazaj!

TAG.Heuer.CH_80.2.jpg

Vir: tagheuer.com

TAG Heuer novosti na Baselworld 2014 :

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si