minutka.si

Longines - Heritage 1973 Chronograph

Longines.1973.1.jpg

Navajeni smo se že, da urarske znamke z bogato tradicijo rade obujajo uspešne modele iz preteklosti. Tokrat je prah z enega od njih obrisal Longines. Letos je namreč predstavil prenovljen kronograf iz leta 1973 in ga temu primerno tudi poimenoval - Heritage 1973 Chronograph.

                         

Za uro bi skoraj težko rekli, da je prenovljena, saj se od originala razlikuje le malo. Novinec je bogatejši za datumsko polje in pomožno številčnico kronografa na številki 6. Slednjo je Longines poskušal diskretno skriti tako, da ni kontrastno obarvana kot ostali dve, pač pa se njeno ozadje barvno zliva s celotno številčnico. Ta morda deluje nekoliko prenasičeno in s tem manj pregledno, predvsem po zaslugi tahimetrske skale na njenem obodu.

Longines.1973.orig.jpg

Longines.1973.2.jpg

Longines Heritage 1973 Chronograph poganja Etin ebauche mehanizem A08.L0. Longines caliber L688.2, kot ga imenujejo sami, vgrajuje tudi v druge svoje kronografe. Oblika ohišja, ki v premeru meri izvirnih 40 mm, je tako kot vsi ostali elementi ure povsem v slogu 70. let in odlična alternativa podobnim modelom iz delavnic TAG Heuer, Omega in še nekaterih drugih. Longines Heritage 1973 Chronograph je kupcem na voljo s srebrno in črno številčnico, njegova cena pa je 2.400 €.  

Longines.1973.movement.jpg

Vir: longines.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si