minutka.si

Vse Novice

Longines - Heritage Diver

Longines_heritage_diver.jpg

Poletje je tu, z njim pa tudi različne vodne aktivnosti. Ljubitelje potapljanja in ur bo zagotovo navdušil dvojček iz Longinesa - Heritage Diver.

                         

Uri z značilno blazinasto obliko ohišja sta nastali na osnovi Longinesove potapljaške ure iz 70. let minulega stoletja. Na voljo sta dve različici, in sicer: model s tremi kazalci ter kronograf. Prvega poganja avtomatski kaliber L633.5 (ETA 2824-2), drugega pa avtomatski kronograf L651.3, ki temelji na Etini mehaniki 2894-2. Oba imata 38-urno rezervo navitja.

Longines_heritage_diver_1.jpg

43 mm ohišji sta na vrhnjem delu brušeni, s strani pa polirani. Dno ure in krona sta privita, s čimer so dosegli tesnjenje do 300 m. Uri si tako kot enako oblikovano ohišje, delita tudi enako notranjo dvo-smerno vrtljivo luneto. Premikati jo je pri kronografu možno s krono na številki 10, pri drugem modelu pa s krono na številki 2. Ostanimo še malo pri številčnici. Ta je pri obeh modelih na voljo v črno-rdeči barvni shemi, kazalci in urni indeksi pa so za boljšo vidljivost v temi prevlečeni z luminiscenčno snovjo. Retro, skladno in zelo privlačno!

Longines_heritage_diver_2.jpg

In cene? Za kronograf je potrebno odšteti 2.600 € za model s tremi kazalci pa 1.700 €.

Vir: novelties.longines.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si