minutka.si

Longines Conquest V.H.P. - vrnitev v prihodnost?

Kvarc je mrtev - naj živi kvarc! Kvarčni mehanizmi, kot kaže, še niso rekli svoje zadnje besede. Dokaz za to je nova kolekcija športno elegantnih ur - Longines Conquest V.H.P.

Longines je poznan po svojih dosežkih s področja kvarčne tehnologije. Svoj prvi tovrsten 'mehanizem' so predstavili že daljnega leta 1954, veliko preden so se le-ti pojavili v zapestnih urah. Uporabljali so ga v posebnem instrumentu, ki je pomagal sodnikom pri odločitvah o uvrstitvah v primeru tesnih športnih izidov.

Temu dosežku je sledil Ultra-Quartz, prvi kvarčni mehanizem skonstruiran za ročne ure (slika spodaj), vendar kvarc ni dolgo slavil. Po porazu v vojni z mehanskimi mehanizmi v 70-letih je elektronika skoraj popolnoma izgubila svoj ugled. Longines pa se kljub temu še ne vda. Tokrat je ETA zanj razvila posebno natančen kvarčni mehanizem, ki poganja analogno uro s kirurško natančnostjo +/- 5 sekund na leto, to je neverjetna toleranca 0,01 sekunde na dan! Poleg tega ga odlikuje poseben 'hands-reset' varnostni mehanizem, ki v primeru večje sile ali magnetizma zazna nepravilen odklon kazalcev, jih resetira v prvoten položaj in tako še izboljša točnost prikaza.

Nov kvarc z imenom L289.2 (ETA E57.211) Longines predstavlja v kolekciji Conquest V.H.P. (Very High Precison). Novinke so na voljo v 42 ali 44 mm ohišjih iz jekla, ali jekla prevlečenega s PVD (v mat črni barvi). Longines Conquest V.H.P. prikazuje ure, minute, sekunde, 30-minutni kronografski števec na številki 3 in 12-urni kronograf na številki 9. Izvedb številčnic je več, in sicer: modra, srebrna, črna in karbonsko siva. Kupci lahko izbirajo tudi med pasovi. Na voljo sta kovinski in pa pas iz gume v modri ali črni barvi.

Kolekcijo Longines Conquest V.H.P bomo lahko videli na Baselworld 2018, cene pa zaenkrat še niso znaneKako bo na protiudar kvarca reagiral trg, bo zanimivo spremljati.

Vir: longines.com

 

 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si