minutka.si

Vse Novice

Longines - Conquest Heritage 1954-2014

Longines.Conquest.Heritage.3.jpg

Baselworld 2014 je postregel z nekaj zares lepimi primerki ur. Visoko na seznamu najbolj privlačnih prav gotovo kotira Longines Conquest Heritage 1954-2014.

                         

Letos mineva 60 let odkar je Longines patentiral ime Conquest. V posvetilo temu dogodku je nastala linija Conquest Heritage 1954-2014, ki natančno posnema svoj original. Ne gre 'zgolj' za pomlajeno izdajo starega modela, kot je to običajno, ura je resnično takšna, kakršna je bila nekoč. Trije modeli, jeklen in dva zlata, imajo srebrno številčnico z motivom sončnih žarkov, enako kot izvirnik iz davnega leta 1954.

Longines.Conquest.Heritage.2.jpg

Četrta različica, po mojem mnenju najlepša, se ponaša s pozlačeno številčnico. Umazano rumeno ozadje z izrazitim obročem nad urnimi indeksi v rjavih barvnih odtenkih, temno obrobljeni kazalci ter reliefni emblem blagovne znamke delujejo resnično poželjivo. Premer ohišja Conquest Heritage je enak originalu, to je 35 mm. Ohišju je, kot se spodobi, pripet črn usnjen pas iz aligatorjeveda usnja.

Longines.Conquest.Heritage.1.jpg

Pravzaprav edino kar uro loči od originala je njen mehanizem. Ta je, namesto prvotnega manufakturnega ASD19 in kasneje 290/291, preizkušen avtomatski kaliber Longines L633, ki temelji na mehanizmu ETA 2824/2. Poglejmo še cene. Te so za ure, ki so na voljo v omejeni seriji, zelo sprejemljive. Jeklen model, ki ga bodo izdelali v samo 600 kosih, stane nekaj manj kot 1.300 €. Zlate različice (vsaka na voljo v le 60 primerkih) pa so dražje, njihova cena je okoli 4.000 €. Moj favorit je vsekakor zlat model s pozlačeno številčnico.

vir: longines.com 

Longines Heritage models (ang) :

 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si