minutka.si

Longines Asthmometer-Pulsometer Chronograph

Longines.Pulsometer.horiz.jpg

Na prste ene roke bi lahko prešteli mehanske ure, ki so opremljene z merilnikom vitalnih funkcij človeškega organizma. Prav takšno je predstavil Longines. S pomočjo Longines Asthmometer-Pulsometer Chronograph lahko nadziramo dihanje in merimo srčni utrip (pulz). V ta namen so njeni konstruktorji na obodu številčnice dodali dve merilni skali, modro in rdečo. Rdeča je namenjena merjenju srčnega utripa, modra pa meritvam dihanja.

Longines.Pulsometer.black.jpg

Longines je navdih za uro našel v svojem modelu iz leta 1963, ki je bil razvit prvenstveno za uporabo v medicini. Jekleno ohišje, ki ostaja enakih mer kot pri izvirniku, meri v premeru 38,5 mm. Svetla številčnica se kljub številnim informacijam lahko pohvali z odlično preglednostjo. Oblikovalci so zgledno berljivost dosegli s proporcionalno razporeditvijo pomožnih številčnic kronografa ter s pravo kombinacijo barv oznak, napisov in kazalcev. Funkcije ure poganja avtomatski mehanizem Calibre L652.2, ki temelji na preverjenem kalibru ETA 2094.

Longines.Pulsometer.dial.jpg

Longines Asthmometer-Pulsometer Chronograph je izredno lepa ura in s svojo elegantno podobo kot nalašč ustvarjena za može v belih haljah. Toliko bolj, če bo s svojima 'humanima' funkcijama rešila kakšno življenje. V tem primeru bo odtehtala vsak cent od približno 1.700 €, kolikor je potrebno odšteti zanjo.

Vir: longines.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si