minutka.si

Maurice Lacroix - Pontos Olympians

ML.Pontos.Olimpcs.jpgMaurice Lacroix je v počastitev letošnjih Olimpijskih iger predstavil omejeno serijo kolekcije Pontos - Pontos Olympians.

Ime Pontos izhaja iz grške mitologije. Pontos (Pontus) je bil namreč bog morij in eden izmed prvih grških bogov. Ustvarjalci so v tem imenu našli navdih za kolekcijo, ki jo sestavlja 6 modelov v različnih barvah. Bela predstavlja očeta vseh bogov - Zevsa, rumena Apolona - boga svetlobe in sonca, rdeča Erosa - boga ljubezni, modra Poseidona - boga vode, zelena simbolizira Pana - boga narave in črna Hadesa - boga podzemlja.

Pontos.2.jpg

Serija Pontos Olympians je opremljena z avtomatskim mehanizmom, ki temelji na kalibru Valjoux 7750, 'bogu' vseh kronografov. Kontrastna črno-bela številčnica je opremljena s tremi pomožnimi številčnicami kronografa. Opazimo lahko tudi zanimiv detajl na številčnicah, to so datumska polja na številki 6, ki se barvno ujemajo s pasovi iz kavčuka.

ML.Pontos.Yellow.1.jpg ML.Pontos.Blue.1.jpg ML.Pontos.Red.1.jpg

Maurice Lacroix - Pontos Olympians kljub svoji igrivosti in športnemu značaju deluje dovolj resno. Predvsem na račun 43 mm ohišja iz plemenitega jekla, ki je oblečeno v inovativno keramično prevleko, in sicer pri vseh modelih v črni mat barvi. Olimpijske igre 2012 v Londonu si poleg veličastne otvoritvene slovesnosti in množice športnih dogodkov lahko zapomnimo tudi za ceno okoli 3.500 €, kolkor je potrebno odšteti za Pontosa.

Vir: facebook.com/mauricelacroixwatches  

Komentarji   

0 #2 bolt 08:51 14-08-2012
Olimpijske igre so drag šport...
Citat
+3 #1 igor 10:25 06-08-2012
ok, ampak kar je preveč, je pa preveč...a se jim je zmešal, da prodajajo tale pontos za tako ceno??? :cry:
zgleda da je vročina tut švicarjem udarla v glavo... :-*
Citat

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si