minutka.si

Vse Novice

Maurice Lacroix - Masterpiece Gravity

ML.Gravity.1.jpg

Ena najlepših, če ne najlepša ura, kar smo jih videli na urarskem veledogodku Baselworld 2014 je prav gotovo izdelek urarske hiše Maurice Lacroix - Masterpiece Gravity.

                         

Masterpiece Gravity prihaja v dveh različicah, klasični in nekoliko bolj sodobno oblikovani. Obe pa združuje neskončna eleganca, izjemna skladnost in neustavljiva lepota. 43 mm ohišje iz fino obdelanega plemenitega jekla razkriva dve številčnici. Glavno, belo lakirano in rahlo izbočeno s prikazom ur in minut na številki 1 ter manjšo na številki 4, ki prikazuje sekunde. Na številki 7 kraljujejo osrednji deli ure, to je oscilator in deli zaskočnega mehanizma, ki so izdelani iz Silicija. Ta material za svoje delovanje ne potrebuje mazanja, je neobčutljiv na magnetizem in zaradi svoje lahkosti ter gladke površine porabi manj energije. Preostali del prostora, ki ga pokriva kristalno steklo, zaseda siva plošča, ki je, odvisno od modela, obdelana s Clou de Paris ali z Grand Colimaçon dekorirnim vzorcem. Kristalno steklo pokriva tudi dno ure.

ML.Pelko.movement.jpg

Sam bi se raje odločil za klasično različico, katere kazalci so čudovite modre barve, urne oznake pa krasijo rimske številke. Maurice Lacroix Masterpiece Gravity poganja hišni kaliber Calibre ML230 s 50-urno rezervo navitja. Gre za 13. hišni mehanizem te znamke, katerega število delov so zaradi bolj čistega izgleda in zanesljivejšega delovanja zmajšali na 188. Takšni uri vsekakor pristaja izključno usnjen pas. Na voljo sta dva, temno rjav in črn, oba izdelana iz visokokavostnega govejega usnja. Zanimala vas bo tudi cena. Ta zagotovo ne bo nižja od 10.000 €.

ML.Gravity.5.jpg

Vir: mauricelacroix.com

Maurice Lacroix - Masterpiece Gravity :
 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si