minutka.si

Yohan Blake na 100 m z uro Richard Mille

RM.Blake.jpgJamajški šprinter številka 2 na londonski olimpijadi Yohan Blake je v teku na 100 m pritegnil veliko pozornost tako gledalcev kot tudi MOK (mednarodnega olimpijskega komiteja).

Pa ne le zaradi svojih izjemnih dosežkov in značilnega obnašanja, pač pa tudi zaradi 500.000 $ vredne ure, ki jo je nosil na svojem zapestju. Gre za unikatno izvedbo časomera Richard Mille z vložki nacionalnih barv Jamajke - svetlo zelene in rumene. Uro z uradnim imenom Richard Mille Tourbillon je Blake nosil v polfinalu in finalu teka na 100 m, na katerem je za 12 stotink sekunde zaostal za svojim rojakom in trenutno najboljšim šprinterjem na svetu Usainom Boltom.

RM.Blake.Bolt.jpg

Dogodek ne bi bil sam po sebi nič nenavadnega, če Blake ne bi prekršil strogih pravil MOK o tem, kaj je športnikom dovoljeno nositi na tekmovališču in česa ne. Skladno z natančnimi pravili o sponzorstvih je atletom namreč dovoljeno nositi le dodatke, ki so del nacionalno sponzoriranih oblačil. V kolikor oprema, ki jo tekmovalec nosi ni del oblačil, so dovoljeni le dodatki uradnih sponzorjev olimpijskih iger, kar pa Richard Mille ni. Kot vemo je uradni časomerilec OI 2012 švicarska Omega.

RM.Jamaica.jpg

Zaradi storjenega prekrška utegne Yohan Blake utrpeti denarno kazen, ki pa jo - predvidevamo - zelo verjetno ne bo plačal sam. Ni se zgodilo prvič, da je Richard Mille na takšen način sponzoriral kakega športnika na velikih športnih dogodkih. V juniju je namreč podobno uro na teniškem prvenstvu French Open nosil tudi Rafael Nadal, za kar si je prislužil denarno kazen. Koliko in kdo jo je v resnici plačal, žal ni znano.

Vir: sports.yahoo.com | slike: hodinkee.com

Intervju z Yohanom Blakom :

Komentarji   

0 #4 gorazd 08:54 14-08-2012
Citati Filipus:
Za Boltom v finalu na 100m ni zaostal sekundo. Če bi to bilo res, bi ostal brez srebrne medalje. Uro je nosil tudi v štafetnem teku 4x100m v finalnem teku.


Hvala za opozorilo. Razlika je bila 12 stotink sekunde.
Citat
+1 #3 bolt 05:54 14-08-2012
Pravila so najbrž usklajena z zahtevami uradnih pokroviteljev. Prav velikega smisla najbrž res nimajo,a si po drugi strani težko predstavljam s sponzorji okrašene drese in z uhani opremljene rokoborke...
Citat
0 #2 Filipus 17:01 13-08-2012
Še to: Pravila so MOK-a bebasta. A so potem vsi maratonci in hitrohodci imeli na rokah Omege? Dvomim. Večina teh atletov na startu požene štoparice, da imajo kontrolo nad tempom. Bodo tudi njih kaznovali, ker so imeli na rokah plastične kvarčne ure za par € ?
Citat
+1 #1 Filipus 16:48 13-08-2012
Za Boltom v finalu na 100m ni zaostal sekundo. Če bi to bilo res, bi ostal brez srebrne medalje. Uro je nosil tudi v štafetnem teku 4x100m v finalnem teku.
Citat

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si