minutka.si

Omega - Seamaster Olympic Games Collection

Omega Seamaster Olympics 2018 set

Omega v luči prihajajočih zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu predstavlja zanimiv komplet serije Seamaster, ki simbolično predstavlja 5 olimpijskih krogov.

To ni edina serija, ki jo je Omega pripravila v ta namen, pisali smo že o omejeni izdaji Seamaster Planet Ocean 600 M. Je pa vsekakor pritegnila veliko pozornost, saj ure v primerjavi z drugimi Omeginimi modeli močno izstopajo po svojem izgledu. Ta je športen in igriv, navdih pa je komplet petih Seamastrov dobil v štoparici z olimpijskih iger v Montrealu in Innsbrucku leta 1976.

Omega Seamaster dial

Kot rečeno, novinci po svojem izgledu močno spominjajo na štoparico, predvsem to velja za številčnico. Ta je pri vsaki od petih različic črna s kontrastno belimi kazalci in z oznakami, razlike med njimi so le v barvnih detajlih. Najbolj opazen je sekundni kazalec, v barvah olimpijskih krogov (modra, rdeča, rumena, zelena ali črna) pa sta še napis Seamaster pod Omeginim logom in krožnica na obodu. Ta je razdeljena na tri enake dele, vsak od njih označuje 20-sekundni interval, ki lastniku pomaga kar najhitreje izračunati srčni pulz. Barvni shemi sledi tudi športno naravnan perforiran pas iz kakovostnega usnja.

Omega Seamaster

Ne glede na veliko umetniške svobode, ki so si jo privoščili oblikovalci, pa v olimpijskih Seamastrih bije povsem resen mehanizem. Gre za avtomatski hišni Co-Axial Master Chronometer calibre 8800. Mehanika je vidna skozi transparentno dno in obkrožena s ploščico z imeni in letnicami krajev, kjer je Omega bila in bo uradni merilec časa (Los Angeles 1932 do Los Angeles 2028). O resnem namenu Omege pričata tudi omejeno število ur (2032 za vsako od petih modelov) in pa cena, ki naj bi znašala dobrih 5.000 €. Omege Seamaster Olympic Games še niso na voljo, a če ne prej, jih bomo lahko videli na Baselworld 2018.

Vir: omegawatches.com

Komentarji   

0 #1 mato7 13:55 29-01-2018
Ne dvomim, da se bo našel nekdo, ki bo kupil komplet ;-)
Citat

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si