minutka.si

Omega - Rio 2016

 

Olimpijske igre so športni fenomen, ki se ga udeležujejo najboljši športniki sveta in ki pritegne izjemno pozornost javnosti. O medaljah često odločajo tudi tisočinke sekunde. Da bo na Olimpijskih igrah 'Rio 2016', ki se začnejo to soboto, vse v povezavi z merjenjem časa potekalo v redu, bo poskrbela švicarska Omega.

                         

Prvič se je Omega kot uradni časomerilec predstavila davnega leta 1932 v Los Angelesu, s takrat vsega tridesetimi 'split-second' kronografi. Po 84. letih na spektakel v glavno mesto Brazilije Rio De Janeiro pošilja kar 450 ton opreme, 200 km kablov, za nemoteno delo pa bo skrbelo 480 profesionalcev in 850 posebej izurjenih prostovoljcev.

V počastitev dogodku je Omega predstavila zanimiv trojček, in sicer Seamaster Diver ter kronografa Bullhead in Mark II. Vse ure so na voljo izključno v omejenih serijah in opremljene s posebnimi pokrovčki mehanizmov, ki so okrašeni z logotipom iger in napisom 'Rio 2016'.

Seamaster diver 300M "Rio 2016"
Je športen in eleganten hkrati ter z značilno luneto tipičen diver. Luneta je izdelana iz keramike in opremljena z modrimi, rumenimi, rdečimi in zelenimi številkami, ki ponazarjajo barve olimpijskih krogov. Številčnica spominja na valovito iz mozaika sestavljeno sprehajalno pot znamenite plaže v Copacabani. Seamaster diver 300M "Rio 2016" bo krasil zapestja ali police največ 3016 lastnikom, kolikor jih bo možno kupiti v omejeni seriji. 41 mm veliko ohišje je, kot se za diverja spodobi, opremljeno s helijevim ventilom. Za prikaz ur, minut, sekund in datuma skrbi Omega Co-Axial kaliber 2500.

Seamaster Bullhead "Rio 2016"
Kronograf, katerega oblika z gumbi na vrhu ohišja nikogar ne pusti hladnega, močno posnema poteze klasične štoparice. Izvedenka 'Rio 2016' izstopa z lepim modrim usnjenim pasom, obšitim z zelenimi, rumenimi, rdečimi in črnimi šivi. Ta barvna shema, ki se uporablja tudi pri znamenitih olimpijskih krogih, se nadaljuje na vrtljivi modri notranji luneti. Ura, ki bo na voljo v zgolj 316 primerkih, nosi belo glavno številčnico s prikazom ur, minut in sekund kronografa. V enaki barvi sta pomožni številčnici, zgornja prikazuje minute kronografa, spodnja pa sekunde. Na številki 3 je datumsko polje. Funkcije Omega Seamaster Bullhead "Rio 2016" poganja Omegin Co-Axial kaliber 3113.

Speedmaster Mark II "Rio 2016"
Prelep kronograf v oblikovnem slogu zlatih sedemdestih let se lahko pohvali z zelo zanimivim detajlom. Tri pomožne številčnice kronografa so namreč obrobljene z zlato, srebrno in bronasto obrobo, kar je popolnoma v slogu olimpijskih iger. Črno mat številčnico obkroža luneta, katere oznake so prevlečene z luminiscenčno snovjo. 42 mm ohišje in pas sta izdelana iz plemenitega jekla. Ura je opremljena z Omeginim Co-Axial calibrom 3330. Speedmaster Mark II "Rio 2016" bo na voljo v omejeni seriji 2016 primerkov.

Vir: omegawatches.com/planet-omega/sport/rio-2016/

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si