minutka.si

Vse Novice

Speake-Marin Triad

PSM_triad.jpg

Mikro urarsko podjetje Speake-Marin je priznani malo serijski izdelovalec ročnih ur. Ustanovitelj Peter Speake-Marin je zgodbo manufakture začel pisati leta 2002 z individualnimi naročili. Anglež po rodu je svojo kariero gradil pri najboljših urarjih v Švici. Preden se je podal na svojo pot, je nekaj let delal na razvoju hišnega tourbillona pri Audemars Piguetu ter pri zahtevnih projektih sodeloval z najboljšimi urarskimi znamkami. 

                         

V naboru devetih modelov, ki jih najdemo v ponudbi Speake-Marin, predstavljamo zanimiv in prelep Triad iz serije Piccadilly, ki smo ga prvič videli na letošnjem sejmu urarstva v švicarskem Baslu. Časomer je posvečen številu 3, ki ima na Kitajskem velik simbolni pomen. V numerologiji predstavlja razvoj, v glasbi pa število tri pomeni popolno sozvočje akordov. Triad simbolizira 3 vidike človekovega življenja, ki so med seboj usklajeni in enakovredni: otroštvo, odraslost in starost.

PSM_triad.1.jpg

Speake-Marin Triad je na voljo v omejeni seriji 88 primerkov in dovolj samosvoj ter hkrati izjemno lep, da se mu za kupce ni potrebno bati. Posebnost ure so tri skupine poponoma enakih temno modrih urnih in minutnih kazalcev, ki prikazujejo enak čas. Njihovo usklajeno delovanje zagotavlja poseben sistem kolesc, ki zaradi svoje izjemne in inovativne zgradbe popolnoma izniči zračnost med zobniki. Ritem gibanja vseh treh številčnic orkestrira kolesce na sredini, ki se okoli svoje osi obrne v natanko 60 sekundah.

PSM_triad.dial.jpg

Nekoliko nenavadno oblikovano ohišje je izdelano iz plemenitega jekla in meri 42 mm. Črn rob številčnice z osnovnimi urnimi oznakami obkroža luneta iz rdečega zlata. Transparentno dno razkriva zanimivo oblikovan rotor modre barve in dele hišnega mehanizma z imenom Eros 2. Ura ima 120-urno rezervo navitja, za kar poskrbijo trije vzmetni bobni. Speake-Marin Triad je izdelek izjemne rokodelske in estetske vrednosti, ki bi ga s ponosom na svoji roki nosil vsak urarski poznavalec. Okvirna cena ure je 25.000 €.

PSM_triad.back.jpg

Speake-Marin je član AHCI (Horological Academy of Independent Creators). Académie Horlogère des Créateurs Indépendants je združenje neodvisnih urarjev, katerega poslanstvo je vzdrževanje izjemne horološke dediščine, promocija inovacij in čudovitega urarskega poklica ter podpora mladim talentom pri razvoju njihovih lastnih urarskih znamk. Akademija danes šteje že 30 članov. Naj omenim le nekatere: Kari Voutilainen, Christiaan Van der Klaauw, François-Paul Journe, od tam pa denimo izhaja tudi priznana urarska znamka Franck Muller.

ahci.jpg

Vir: speake-marin.com/

Speake-Marin Triad :

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si