@art
Vidim, da te precej muči točnost mehanike in da si razočaran nad tekom svoje Omege. Nasvet. Nesi jo k Robniku v KR, da ti jo pošteno nastavi. Ura morda rabi tudi kakšen manjši servis, čiščenje... Mehanika je kot ženska. Občutljiva na vreme, tresenje, kot s katerega jo gledaš, pritisk...

Malo za šalo malo za res. Govorim iz lastne izkušnje. Meni je natjunal mojega TAG-a ki nima COSC v sekundo na dan. Še dons mi ni jasno kako ampak - evo, to je to...
ALi če povzamem Igorja. Kljub parim sekundam na dan, gre še vedno za statistično izjemno natančno prikazovanje časa.
V laboratoriju Erwina Satlerja sem videl kako umerjajo in testirajo mehanizme velikih, najnatančnejših mehanskih urna svetu. Ure so vpete v posebej ojačan temelj, ki gre 10m v globino. Meri se tresljaje, ki jih zazna kvečjem najnatančnejša merilna naprava. Mehanizmi so zaprti v vakuumu na stalni temperaturi in vlagi. To pomeni, da vsi ti parametri pa še kakšen v praksi precej vplivajo na točnost in stabilnost teka mehanizma. Na roki pa nosiš precej pomanjšan instrument, ki je izpostavljen vsem živim vplivom iz okolja katerim uspešno kljubuje in kljub temu še natančno prikazuje čas. A ni to fascinantno?