minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.

TOPIC: Točnost ur

Odg:Točnost ur pred 14 let 11 mesecev #466

• criptus
  • criptus avatar Avtor teme
  • Odsoten
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
maurice napisal(a):

Saj je čisto enostavna finta, dober rezultat pa je prej kot ne rezultat naključja. Enostavno - vklopil sem štoparico in jo pustil teči v neskončnost. Očitno to malce upočasni tek ure (tako bi tudi intuitivno sklepal), v mojem primeru je to bilo ravno toliko, da je skupni prehitek zelo majhen. Da je izgled bolj estetski, sem štoparico sprožil ob 12:00:00 in se tek malega sekundnega kazalca ujema s tekom sekundnega štoparice (enako seveda urni ter minutni, le da ima minutna številčnica štoparice zaradi boljše ločljivosti le 30 minut).

Žepna ura je na sliki tule . Kupil sem jo na lanski jesenski dražbi Auktionen Dr. H. Crott.

Ha ha, KISS (keep it stupid and simple...)

Moram probat tole :)
Tema je bila zaklenjena.

Odg:Točnost ur pred 14 let 11 mesecev #490

• maurice
  • maurice avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 22
To je sicer slabo leto in pol stara novica, pove pa nekaj o natančnosti ur, ki jih posebej za tekmovanje pripravi kar ekipa.
Novica , ki ni novica

Še malce več o tem.
Tema je bila zaklenjena.

Odg:Točnost ur pred 14 let 11 mesecev #491

• criptus
  • Odsoten
  • Moderator
  • Moderator
Zelo zanimivo. Pogrešam še statistiko...

Nekaj takega rabimo tudi v SLO. Javim se za izvajalca testiranja - pod enim pogojem. Da predmet testiranja ostane v moji lasti (OK, vsaj prvi trije) B)

Prve novice pa ne razumem, je v francoščini :(
Tema je bila zaklenjena.

Odg:Točnost ur pred 14 let 11 mesecev #493

• maurice
  • maurice avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 22
criptus napisal(a):

Prve novice pa ne razumem, je v francoščini :(

Ne vem, zakaj klik vrže na franconsko verzijo (tudi mene). Besedilo v angleščini je častil ata Google. Pripel sem pdf fajl, tako da lahko prebereš.

Priloga JAEGER_LECOULTRE___Awarded_at_The_Chronometrie_international_timing_competition.pdf ni najdena

Attachments:
Tema je bila zaklenjena.

Odg:Točnost ur pred 14 let 11 mesecev #494

• criptus
  • Odsoten
  • Moderator
  • Moderator
Noro.

0,13 s v povprečju na dan in 47,5 sekund na leto! To je dosegel Jaegrov Master Tourbillon !

Še strožji test od COSC je nov Patek Philippe Seal (standard ki ga uvaja PP). Za razliko od COSC kronometra se poleg mehanizma ocenjuje tudi kakovost ure same.

Vir: www.patek.com/patek-philippe.html?pageId...kgroundId=8&lang=en&

The stability of the rate of Patek Philippe timepieces is checked in several phases during the manufacturing process, initially with uncased movements, later with finished watches. The final rate accuracy measurement of the cased watch is performed with kinetic simulators and must comply with the following in-house precision standards:

for calibers with diameters of 20 mm or more, the rate accuracy must lie within the range of -3 and +2 seconds per 24 hours.
for calibers with diameters of less than 20 mm, the rate accuracy must lie within the range of -5 and +4 seconds per 24 hours.

Patek Philippe watches with tourbillon are subject to the same in-process inspections as all other mechancial timepieces, but they must comply with tighter tolerances as follows:

Their rate accuracy as measured during the final inspection with kinetic simulators must lie within the range of -2 and +1 seconds per 24 hours.
The greatest deviation between the average rate of the watch in all six measuring positions and the rate in each position must not exceed 4 seconds per 24 hours.

In COSC:

Vir: www.cosc.ch/popmecaniquetableau.php?lang=en

Last Edit: od criptus.
Tema je bila zaklenjena.

Odg:Točnost ur pred 14 let 3 mesecev #1431

• criptus
  • Odsoten
  • Moderator
  • Moderator
Da malo obudim temo.

Moja 5 dni stara nova pridobitev v štirih dneh prehiteva za 3 sekunde, kar je naravnost NORO. Ne bi pričakoval manj od sekunde od mehanike, ki nima niti kronometra in se uvršča v cenovni razred okoli 1.000 € !!!
Last Edit: od criptus.
Tema je bila zaklenjena.

Odg:Točnost ur pred 14 let 3 mesecev #1441

• sablfish
  • sablfish avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tik, tak, tik, tak, booom!
  • Thank you received: 50
Moj Poljot z mehanizmom 31681 prehiteva ca. 14 sec/mesec. Sreča, ali so vsi Poljotovi mehanizmi tako natančni? Doma imam še Poljot Signal, ki pa v 10-ih dnevih zaostaja za 18 sec, je pa že precej star in potreben čiščenja..
If only I had known, I should have become a watchmaker
A. Einstein
Tema je bila zaklenjena.

Odg:Točnost ur pred 14 let 3 mesecev #1446

• ford
  • ford avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 0
ne vem zakaj ampak iz 2 sek prehitevanja, je moja začela 2 sek zaostajat... :angry:
Tema je bila zaklenjena.

Odg:Točnost ur pred 14 let 3 mesecev #1448

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57
Vsem nam je lahko v tolažbo ena preprosta matematična računica, na katero se spomnimo, ko bo naš časovni strojček malce zaostajal, oz., kot je nastavljenih večina ur, prehiteval...

Tudi če bi ura na dan prehitela za 30 sekund, bi še vedno delala z 99,965% natančnostjo :woohoo:
Tema je bila zaklenjena.

Odg:Točnost ur pred 14 let 3 mesecev #1454

• Filip
  • Filip avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 21
Pozdravljeni!

Prebral sem prispevke o točnosti vaših ur. Nisem pa zasledil, kaj oz. kateri časomerilec uporabljate za referenco. A´ mi lahko kdo prosim tako bolj po kmečko razloži kako testira točnost svoje ure.
Hvala lepa in lep pozdrav!
Filip
Tema je bila zaklenjena.
minutka.si minutka.si minutka.si