minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Sem sodijo predstavitve članov foruma, ur, urarskih znamk ...

TOPIC: Predstavite se...

Predstavite se... pred 9 let 6 mesecev #18977

• Aleksandar
  • Aleksandar avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 6
Ja, vsak ima svoj okus... 100 ljudi, 100 čudi :) . Nekaterim pašejo bolj velike robustne ure, nekaterim manjše. Sam sem včasih bil podobnega mnenja, da se mora uro opaziti, da mora biti večja, da jo moraš čutiti na zapestju, ampak seveda človek se razvija in z njim tudi ostali pogledi in njegov okus.

Danes imam raje manjše ure, ki niso vpadljive, ki so bolj umirjene in imajo tudi svoj čar. Velike ure na moje zapestje enostavno ne gredo, ker delujejo kot nekakšne "karikature" normalne ure (seveda na mojem zapestju), na zapestju koga drugega pa lahko delujejo čisto OK. Verjetno so različne velikosti ur (med drugim) tudi narejene zaradi različnih velikosti zapestij in ljudi.

No, ko sem iskal svojo naslednjo mehansko uro, sem nekako prišel do Seikota SKX007, ki je prehvaljen po dolgem in počez ;), ampak se mi je zdel malo velik. Potem pa sem ugotovil, da obstaja manjši mid-sized diver, ki ima isti mehanizem, le v manjšem ohišju (Seiko SKX013) in seveda je to bila idealna ura za moj okus. Edina težava, ki jo imam pa je, da ga je težko nabaviti če ga ne želiš ravno naročati preko e-baya.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Last Edit: od Aleksandar.

Predstavite se... pred 8 let 2 mesecev #22971

• Thunder Road
  • Thunder Road avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 46
Pozdravljeni,

Že nekaj časa berem tale forum, zato sem se odločil, da se "pokažem iz teme" in morda kaj napišem. Sem Žiga iz Ljubljane, moje povezave z urami pa so tako-tako, kot valovi. Kot osnovnošolec so me sila privlačile (kar je žal povzročilo tudi kakšno razstavljanje dedkovih odsluženih ur), sicer pa so bile med otroki takrat v modi razne digitalne ure Casio in podobno (več stvari je imela, bolj je piskala, večja je bila, boljše je bilo). No, potem je vse skupaj malo minilo, se občasno ponovno pojavljalo, tako v valovih. Zato svetu ur sledim bolj "podatkovno" (se pravi, jih sicer ne zbiram, se pa o njih zanimam). Da pa sem tukaj, pa je največ krivda moje gimnazijske ure, ki sem jo pred kratkim ponovno aktiviral - kvarčna ura Sigma (o tem bom povprašal posebej), in pa iskanje informacij o tem, kje opraviti morebitno poliranje stekla na starejši (vintage) Omegi.

Trenutno razmišljam o kakšni avtomatik uri za moj žep.
Zahvale: criptus

Last Edit: od Thunder Road.

Predstavite se... pred 8 let 2 mesecev #22975

• sablfish
  • sablfish avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tik, tak, tik, tak, booom!
  • Thank you received: 50
Dobrodošel na forumu! Zagotovo boš tukaj našel vse informacije.

If only I had known, I should have become a watchmaker
A. Einstein

Predstavite se... pred 8 let 2 mesecev #23021

• caliber
  • caliber avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 1
Pozdravljeni,

Sem nov na forumu in do sedaj sem bral bolj tuje forume o urah, ampak sem bil vesel ko sem videl, da obstaja tudi slovenski forum. Kljub temu, da je na tujih forumih veliko informacij, se mi zdi, da so na tem forumu tudi kakšne bolj relevantne debate glede nakupa ur in podobnih stvari, pa tudi lepo je vedet, da je v majhni Sloveniji tako velika skupnost navdušencev nad urami.

Predstavite se... pred 8 let 2 mesecev #23022

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416

caliber napisal: Pozdravljeni,

Sem nov na forumu in do sedaj sem bral bolj tuje forume o urah, ampak sem bil vesel ko sem videl, da obstaja tudi slovenski forum. Kljub temu, da je na tujih forumih veliko informacij, se mi zdi, da so na tem forumu tudi kakšne bolj relevantne debate glede nakupa ur in podobnih stvari, pa tudi lepo je vedet, da je v majhni Sloveniji tako velika skupnost navdušencev nad urami.

Dobrodošel, si na pravem mestu ;)

Last Edit: od criptus.

Predstavite se... pred 8 let 2 mesecev #23038

• Rex2018
  • Rex2018 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 6
Pozdrav vsem!

Zaradi svojega dolgoletnega zanimanja za zapestne ure že dolgo časa spremljam razne forume na to temo. Med drugim že nekaj časa sledim zapisom na tem forumu in ker vidim, da se tudi tukaj lahko dobi veliko relevantnih informacij o urah sem se odločil, da se učlanim. ;)

LP

Predstavite se... pred 8 let 2 mesecev #23040

• gorazd
  • gorazd avatar
  • Nedosegljiv
  • Administrator
  • Administrator
  • Thank you received: 20

Rex2018 napisal: Pozdrav vsem!

Zaradi svojega dolgoletnega zanimanja za zapestne ure že dolgo časa spremljam razne forume na to temo. Med drugim že nekaj časa sledim zapisom na tem forumu in ker vidim, da se tudi tukaj lahko dobi veliko relevantnih informacij o urah sem se odločil, da se učlanim. ;)

LP

Dobrodošel :)

Predstavite se... pred 8 let 2 mesecev #23067

• Tokidoki
  • Tokidoki avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski vajenec
  • Urarski vajenec
  • Thank you received: 16
Pozdravljeni, moj obvezni prvi post. Že nekaj let preveč časa namenim uram, neredno sem tudi spremljal minutko, pika na i za rojstvo tega računa je par zgrešenih malih oglasov.

Mehanske ure so mi kot danes popolnoma nepotrebni dinozavri všeč ravno zaradi tega. Fascinantno in romantično mi je, da nekdo vloži toliko truda, znanja in časa v izpopolnjevanje in izdelavo mehanizmov, ki racionalno nimajo nobenega razloga več za obstoj. Všeč so mi tudi ure kot nek redek kos nakita, ki ga nosijo moški.

Zanima me vse, kar je najbolj napredno, zapleteno, redko in nenavadno. Všeč so mi (realne) zgodbe in ljudje za urami in znamkami, odbija me napihnjen, umetno ustvarjen marketing (recimo moderni Panerai) in nošenje ure kot statusni simbol. Podobno veselje čutim ob Seiku 5 kot ob MB&F legacy machine ekstravagancah.

Upam, da se po tem forumu potika še kakšen tak čudak :)

Predstavite se... pred 8 let 2 mesecev #23070

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416

Tokidoki napisal: Pozdravljeni, moj obvezni prvi post. Že nekaj let preveč časa namenim uram, neredno sem tudi spremljal minutko, pika na i za rojstvo tega računa je par zgrešenih malih oglasov.

Mehanske ure so mi kot danes popolnoma nepotrebni dinozavri všeč ravno zaradi tega. Fascinantno in romantično mi je, da nekdo vloži toliko truda, znanja in časa v izpopolnjevanje in izdelavo mehanizmov, ki racionalno nimajo nobenega razloga več za obstoj. Všeč so mi tudi ure kot nek redek kos nakita, ki ga nosijo moški.

Zanima me vse, kar je najbolj napredno, zapleteno, redko in nenavadno. Všeč so mi (realne) zgodbe in ljudje za urami in znamkami, odbija me napihnjen, umetno ustvarjen marketing (recimo moderni Panerai) in nošenje ure kot statusni simbol. Podobno veselje čutim ob Seiku 5 kot ob MB&F legacy machine ekstravagancah.

Upam, da se po tem forumu potika še kakšen tak čudak :)

Večina nas je najbrž takšnih :laugh:

Re:Predstavite se... pred 8 let 4 tednov #23344

• Pimpi
  • Pimpi avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 2
Pozdrav. Ispricavam se na jeziku al ne znam slovenski ;). Iz Zagreba sam, clan Portala satova inace. Valjda cu razumjeti o cemu ce se pricati :). Probat cu poloviti.
Pozdrav svima i nadam se da cemo uzivati u razgovorima i razmjeni iskustva.

Sent from my iPhone using Tapatalk

minutka.si minutka.si minutka.si