minutka.si

Vse Novice

Jaeger-LeCoultre - Duometre Unique Travel Time

 JLC.Duometre.1.jpg

Jaeger-LeCoultre je model Duometre Unique Travel Time predstavil leta 2012 v omejeni seriji 100 primerkov. Ure so bile izdelane iz belega zlata in na voljo izključno v Jaeger-LeCoultre butiku v Parizu.

                         

Na SIHH 2014 bomo videli različico iz rožnatega zlata. Nov Duometre Unique Travel Time bodo za razliko od predhodnice proizvajali serijsko, kupiti pa ga bo možno povsod po svetu. Ura si z drugimi iz serije Duometre deli zanimiv koncept mehanizma z dvojnim navijanjem. Jaeger-LeCoultre Calibre 383, ki ga sestavlja 498 delov, je razdeljen na dva dela, čeprav ima samo en zaskočni mehanizem, vsak del mehanizma pa je namenjen prikazu svojega časovnega pasu. Zaradi takšne izvedbe je nastavitev enega časovnega pasu popolnoma neodvisna od drugega, kar ni običaj pri drugih GMT urah. 

JLC.Duometre.Dial.jpg

Lokalni časovni pas prikazuje pomožna številčnica na številki 2, drug časovni pas pa pomožna številčnica na številki 10. Prikaz ur drugega časovnega pasu je 'digitalen' in sinhroniziran z globusom na številki 6. Ta ima vgrejen tudi indikator dneva in noči. Ohišje ure meri 42 mm, z zgornje in spodnje strani pa ga prekriva safirno steklo. Cena za posamezno različico omejene serije je bila 37.500 €, serijski model pa bo verjetno nekoliko cenejši.

JLC.Duometre.Back.jpg

Vir: jaeger-lecoultre.com

Jaeger-LeCoultre Duomètre Unique Travel Time :

 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si