minutka.si

Hermes - slim d'Hermes

Hermes, ki je bolj poznan kot francoski proizvajalec prestižnih izdelkov iz usnja, nakita in parfumov, se lahko pohvali tudi z zavidljivo horološko zgodbo.

                         

 

V preteklosti je na tem področju sodeloval z znamko Jaeger-LeCoultre, od 70. let minulega stoletja pa proizvaja lastne ure. Lani je na Baselworldu predstavil čudovito kreacijo s kratkih imenom - d'Hermes. Kreacijo zato, ker ura ni le lep klasičen prikazovalnik časa, ampak hkrati umetniški izdelek, ki je prejel kar nekaj prestižnih oblikovalskih priznanj. Govorim o izjemno privlačni številčnici, ki jo je oblikoval sloviti francoski grafični dizajner Philippe Apeloig. Pogled nanjo je naravnost fantastičen, saj kljub moderni zasnovi s svojo preprosto estetiko, v sebi nosi pridih preteklosti.

Ko govorimo o lepoti, ne moremo mimo mehanizma. Ta ni popolnoma hišni, saj smo njegovo osnovo že videli, na primer pri Parmigianijevi Fleurier Tonda 1950. Čudovito okrašeno osnovno ploščo kalibra H1950, ki jo lahko občudujemo skozi transparentno dno, dopolnjuje mikro rotor, izdelan po vzoru Piagetovega kalibra 12P.

Hermes slim d'Hermes je na voljo v več različicah. 39,5 mm veliko ohišje se dobi v zlatu ali plemenitem jeklu, možno pa je izbirati tudi med srebrno, modro ali temno sivo številčnico. Vsem različicam je pripet udoben pas iz aligatorjevega usnja z elegantno oblikovano zaponko iz enakega materiala kot je ohišje. Cena za osnoven model znaša okoli 5.600 eur.

Vir: hermes.com/watches

 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si