minutka.si

Vse Novice

Vacheron Constantin - Patrimony Traditionnelle 14-Day Tourbillon

VC.Patrimony.1.jpg

Razkošni večerji praviloma sledi prav poseben desert. Kot zadnjo s seznama novosti z letošnjega SIHH si zato privoščimo poslastico iz urarske hiše z najstarejšo zgodovino.

                         
Vacheron Constantin Patrimony Traditionnelle 14-Day Tourbillon je prav gotovo eden izmed najbolj prestižnih časomerov, ki smo jih videli na omenjenem dogodku. Osrednji del ure je kaliber 2260 SQP, zato se ustavimo najprej pri njem. Opazimo lahko, da je prav vsak njegov del od najmanjšega do največjega zasnovan tako, da je na voljo za ogled. In opazovalci ne bodo razočarani, saj je rezultat dela osupljivo lep. In to še ni vse. Mehanika, ki se navija ročno, se ponaša z izjemno 14-dnevno zalogo navitja. Tak rezultat so konstruktorji dosegli s štirimi navijalnimi bobni. Velik del spodnjega dela kalibra zaseda minutni tourbillon z značilno kletko v obliki malteškega križa. Mehanizem je ročno okrašen in kot dokaz dovršene izdelave nosi Ženevski pečat.

 VC.movement.jpg

Čeprav je 42 mm veliko ohišje izdelano iz platine, pa so zašiljeni kazalci iz belega zlata. Ti segajo prav do roba številčnice, kjer počiva prstan z urnimi indeksi. Njegova sivina se barvno čudovito dopolnjuje z ostalimi deli ure. Komaj opazen, a omembe vreden, je indikator zaloge navitja na številki 12. Branje časa s številčnice Patrimony Traditionnelle 14-Day Tourbillon utegne biti nekoliko težje, a priznajmo si, da to ni edino, čemur je ura namenjena. Morda še o ceni ure. Ta še ni znana, a zagotovo ne bo nižja od 250.000 €, kolikor znaša cena za različico, ki nima skeletirane številčnice.

VC.Patrimony.2.jpg

Vir: vacheron-constantin.com 

Vacheron Constantin na SIHH 2014 :

 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si