minutka.si

Vse Novice

Montblanc - Star Twin Moonphase

Montblanc.Moonphase.1.jpg

Montblanc je na pravkar končanem salonu SIHH 2014 predstavil kar nekaj novosti, posebej pa velja omeniti prelep Star Twin Moonphase. Ime izhaja iz precej redke komplikacije, s katero se ura lahko pohvali.

                         

Posebnost Star Twin Moonphase je, da pomožna številčnica na številki 6 prikazuje lunine faze s perspektive opazovalca, tako severne kot tudi južne hemisfe. Večina podobnih komplikacij v zapestnih urah namreč lunine mene pikazuje le s perspektive opazovalca, ki stoji na severu. Dodaten kazalec preko pomožne številčnice šteje še starost lune v dnevih.

Montblanc.Moonphase.2.jpg

Srebrna številčnica je okrašena z Guilloché vzorcem s konturami v obliki emblema blagovne znamke. Poleg že omenjenega prikazovalnika luninih men, med številkama 1 in 2, leži pomožna številčnica, ki prikazuje datum. Upravljanje obeh funkcij se izvaja s pomočjo dveh dodatnih gumbov, ki sta pogreznjena v bok ure.

Montblanc.Moonphase.Dial.jpg

Okroglo ohišje v premeru meri 42 mm in je visoko 12,17 mm. V sebi skriva kaliber MB 4810/913, ki je viden skozi transparentno dno. Mehanizem je bil razvit skupaj z znanim podjetjem Dubois-Dépraz in je ekskluzivno na voljo le za blagovno znamko Montblanc. Ura bo kupcem na voljo predvidoma letos jeseni, cena pa naj bi bila, za takšno komplikacijo, zelo zmernih 4.000 €.
 
Vir: montblanc.com

 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si