minutka.si

Vse Novice

IWC - linija Aquatimer 2014

IWC.Aquatimer.SS.jpg

Zdi se, kot da IWC na vsakem salonu SIHH posveti posebno pozornost eni od svojih linij. Po letu 2012, ko smo videli kopico novih Pilotov, in po lanskemu letu, ki je bil posvečen kolekciji Ingenieur, bomo letos lahko občudovali prenovljene modele potapljaške serije Aquatimer.

                         

Aquatimerji so izrazito mišičaste, športne in moške ure. IWC je prvega predstavil leta 1967, kmalu zatem pa so modeli te serije postali med najbolj zaželjenimi pri ljubiteljih potapljaških ur. Prvi Aquatimerji so bili vodotesni do 200 m in opremljeni z notranjo rotirajočo luneto, ki jo je bilo možno upravljati z dodatno krono na številki 4. IWC je namreč prepričan, da je takšna izvedba lunete bolj pregledna in nudi natančnejši prikaz od zunanje.

IW358002.jpg

Prvi na seznamu je model Aquatimer Automatic 2000 (ref. IW358002). 45 mm veliko ohišje je izdelano iz titana in tesni do 2000 m. Indeksi, notranja enosmerno vrtljiva luneta in trije kazalci so za boljšo vidljivost v slabih pogojih prevlečeni s posebno svetlečo prevleko imenovano Super-LumiNova. Ure, minute, sekunde in datum poganja izvrsten hišni avtomatski kaliber 80110 tipa Pellaton.

IW379502.jpg

Naslednji od novincev je Aquatimer Chronograph Edition "Galapagos Island" (ref. IW379502). Kronograf, ki ga poganja hišni avtomatski kaliber 89365, ima 43 mm veliko ohišje izdelano iz jekla. S pomočjo zapletene vulkanizacije je slednje prevlečeno s posebnim kavčukom črne mat barve. Namesto kavčuka je IWC pri različici Aquatimer Expedition "Charles Darwin" (Ref. IW379503) za prevleko ohišja uporabil bron, ki je bil svoje čase pogosto uporabljen material na ladjah. Ura je ime dobila po znanstveniku in raziskovalcu Charlesu Darwinu, ki je bil navdušen obiskovalec Galapaških otokov.

IW379503.jpg

Posebej zanimiv je IWC Aquatimer Deep Three (ref. IW355701). Gre za naslednika Aquatimer Deep One iz leta 1999 in Aquatimer Deep Two, ki ga je IWC predstavil leta 2009. Tretja generacija modela, ki se lahko pohvali z mehanskim globinomerom je izdelana iz titana. Skala na levi strani številčnice s pomočjo modrega indikatorja prikazuje trenutno globino potopa, rdeč kazalec pa razliko do globine največ 50 m. Vsekakor uporabna komplikacija, ki ne služi le kot okras.

IW355701.jpg

Vir: iwc.com

IWC Aquatimer Deep Two :

 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si