minutka.si

Maybach in IWC

Maybach.IWC.1_1.jpg 

Mercedes-Benz je konec lanskega leta z napovedjo o obuditvi Maybacha zatresel kraljevski prestol, ki ga zaseda njegova visokost Rolls-Royce.

                         

Angleži se ob tem niso prav posebej vznemirjali, saj verjamejo, da Rolls-Royce nima prave konkurence. Morda res, a če primerjamo samo analogni uri, ki krasita sredinski konzoli omenjenih vozil, bi morda lahko še enkrat razmislili o tem. Silni elektroniki navkljub so analogne ure postale nekakšen zaščitni znak prestižnih avtomobilov. Nemci, ki slovijo po svoji pedantnosti in popolnosti, seveda tudi pri izbiri ure niso razočarali. Odločili so se, da v Maybach vgradijo uro priznane prestižne švicarske urarske znamke IWC.

Maybach.IWC.4.jpg

Navezo Mercedes-AMG in IWC poznamo že iz dirk formule 1, zato je bil izbor prav tega urarja očitno le še logična posledica sodelovanja. Analogna ura se oblikovno popolnoma sklada z okroglimi merilniki in izpuhi zraka v avtomobilu. Za njeno obliko je poskrbel IWC, nameščena pa je med štiri lično izdelane okrogle izpuhe zraka na spodnjem delu armaturne plošče, desno od volanskega obroča. IWC prikazuje ure in minute, številčnico ure pa krasijo številke in indeksi, ki so izdelani iz prvovrstne kovine in so skrbno površinsko obdelani.

Maybach.IWC.3_1.jpg

V kolikor si Maybacha ne morete privoščiti, se lahko potolažite vsaj z uro. Posamezne primerke ur je namreč možno kupiti kar prek spleta.

Interior Mercedes-Benz Maybach :

Vir: mercedes-benz.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si