minutka.si

Vse Novice

A. Lange & Söhne - Grand Lange 1 Moon Phase

A.Lange.Moonphase.1.jpg

Na SIHH 2014 bo A. Lange & Söhne predstavil novost, ki ni le estetski biser, pač pa izstopa tudi s tehnološkega vidika. Tej presižni nemški urarski znamki je namreč uspelo izdelati komplikacijo prikaza luninih men, ki ne potrebuje korekcije celih 122 let.

                         

Edini Zemljin satelit že od nekdaj buri domišljijo ljudi. Ne le, da povzroča plimovanje, pač pa pomembno vpliva na biološki ritem živih bitij, ter kot verjamejo nekateri, tudi na obnašanje ljudi in živali. Verjetno so prav zaradi tega v urarstvu lunine mene tako priljubljena komplikacija. A. Lange & Söhne denimo je do sedaj predstavil že 12 modelov s prikazom luninega cikla. Zadnji na njihovem seznamu je Grand Lange 1 Moon Phase. Čudovita, čista in izjemno elegantna številčnica poleg omenjene funkcije prikazuje še ure, minute, zalogo navitja, sekunde in datum. Lunin indikator je povezan neposredno z urnimi kazalci in je, tako kot luna sama, neprestano v gibanju, njegovo premikanje pa je tako neznatno, da ga s prostimi očmi ni možno zaznati.

A.Lange.Moonphase.dial.jpg

En cikel luninega meseca traja 29 dni, 12 ur, 44 minut in 3 sekunde. Večina klasičnih komplikacij luninih men prikaže ta interval z natančnostjo 29,5 dni kar povzroči pogrešek enega dneva na vsaki dve leti in pol. Preciznost Grand Lange 1 Moon Phase pa je bistveno višja in od ene do druge lune znaša 99.9978 %. To pomeni, da prikaz luninega cikla odstopa za en dan le na vsakih 122,6 leta. Vsekakor gre za izjemen tehnološki dosežek, na katerega je A. Lange & Söhne lahko upravičeno ponosen. Funkcije ure poganja hišni mehanizem na ročno navijanje calibre L095.3. Ročna končna obdelava in značilen videz kalibra nedvoumno razkrivata njegovo saxonsko poreklo. Posebnost mehanizma je tudi 72-urna rezerva navitja, ki so jo inženirji dosegli z le enim samim vzmetnim bobnom.

A.Lange.Moonphase.movement.jpg

Ura pa ni le pregovorno nemško natančna, ampak je tudi presunljivo lepa. A. Lange & Söhne za izdelavo in poslikavo luninega diska uporablja poseben patentiran postopek, katerega rezultat je površina izjemnih barv in osupljivih detajlov. Ohišje ure meri v premeru 41 mm in bo na voljo izključno v belem in rožnatem zlatu ter platini. In cene? Tudi te so izjemne, saj se bodo gibale od 40.000 € do 50.000 €.

A.Lange.Moonphase.back.jpg

Vir: alange-soehne.com

A. Lange & Söhne - Grand Lange 1 Moon Phase :

 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si