minutka.si

Vse Novice

Piaget - Emperador Coussin XL Ultra Thin Minute Repeater

Piaget.Emperador.Coussin.jpgPiaget je prestižna švicarska manufakturna znamka znana tudi po nakitnih urah. Začetki proizvodnje segajo v leto 1874. Sprva so izdelovali samo urne mehanizme, v 50. letih minulega stoletja pa je Piaget pričel izdelovati tudi ure.

Na letošnjem SIHH bo Piaget predstavil novost - Emperador Coussin XL Ultra Thin Minute Repeater - najtanjšo uro na svetu z minutno repeticijo. Repeticija (Repetition) ob sprostitvi posebnega vzvoda odbije čas in velja za eno izmed najbolj zahtevnih urnih komplikacij. Prvi taki mehanizmi so se pojavili že pred 300 leti. Takrat namreč ljudje še nismo poznali razsvetljave kot jo poznamo danes, zato so ure sporočale čas na takšen način.

Piaget.Emperador.Coussin.movement.jpg

Piaget Emperador Coussin XL Ultra Thin Minute Repeater poganja najtanjši avtomatski mehanizem z repeticijo na svetu - caliber 1290P. Sestavljen je iz 407 delov in visok 4,8 mm. Njegov najmanjši delček meri vsega 0.07 mm.

Piaget.Emperador.Coussin.back.jpg

Ohišje ure je izdelano iz 18K rumenega zlata in meri v premeru 48 mm, visoko pa je 9,4 mm. Cena Piagetove urarske mojstrovine je 200.000 €.

Vir: watchalyzer.com

Piaget Emperador Coussin XL Ultra Thin Minute Repeater :

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si