minutka.si

Nomos Glashütte - Orion 1989

NG.Orion.1989.jpg

V začetku novembra se spominjamo dogodka izpred 25. let, ko je padel zloglasni Berlinski zid. Nomos Glashütte ga bo proslavil s posebno izdajo zapestne ure, ki jo je poimenoval - Orion 1989.

                         

Po 40. letih obstoja nekdanje Vzhodne Nemčije je ljudem pred 25. leti dokončno prekipelo. Demonstracije proti politbiroju so se kot ogenj razširile po celotni NDR (Nemška demokratična republika). Na Aleksanderplatzu v Berlinu se je 4. novembra 1989 zbralo pol miljona ljudi. Takratna oblast je pritiskom naveličane množice končno popustila in Vzhodna Nemčija je s padcem zidu in vladajoče partijske elite postala le še grenak spomin.

Berlin.Wall.jpg

Ura, ki bo počastila ta izjemno pomemben dogodek v svetovni zgodovini, bo na voljo v dveh velikostih. Večja, moška, bo merila 38 mm x 8.8 mm, nekoliko manjša, ki bo bolj pristajala damskim zapestjem, pa 33 mm x 8.5 mm. Vse ostalo je praktično enako. Preprosto številčnico so oblikovalci odeli v 'november' sivo barvo. Asketskemu videzu ustrezajo tanki, elegantni kazalci ter indeksi, ki so prevlečeni z zlatom. Številčnico in dno ure prekriva safirno steklo.

NG.Orion.1989.1.jpg

Uro poganja hišni kaliber Alpha. Odlikuje se s tehnično rešitvijo 'stopwork', ki izboljša izohronizem mehanike tako, da izrablja le srednji, najbolj linearen del zaloge moči vzmetnega peresa. Mehanizem se navija ročno in teče s frekvenco 21,600 polnihajev na uro. Polno navit bo tekel 43 ur. Uri je pripet črn pas iz velurja. Nomos Orion 1989  bo v trgovinah na voljo novembra letos, za ceno predvidoma okoli 2.000 eur.

vir: nomos-glashuette.com

 

Komentarji   

+1 #1 Matrus 20:18 06-10-2014
Uf, perfekcija.
Citat

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si