minutka.si

Nomos Glashütte - Lambda

Nomos.Lambda.jpg

Lambda je črka grške abecede in hkrati simbol pravih in resničnih vrednot. Priznani poizvajalec ur Nomos iz nemške pokrajine Glashütte je njeno ime in pomen namenil noviteti, po mojem mnenju eni najlepših 'dress' ur letošnjega leta.

                         

Za Nomos Lambda bi težko rekli, da je tipično klasična ura. Kljub temu pa je izjemno lepa ter elegantna in s svojim brezčasnim videzom več kot primeren dodatek k srajci, suknjiču in h kravati. Ohišje Lambde meri v premeru 42 mm in je visoko vsega 8,9 mm. Številčnica, ki sega povsem do zunanjega roba (lunete praktično ni) je tako kot pri vseh modelih Nomos skrajno minimalistična. Skrajno minimalistična v pozitivnem smislu, saj se kot igla tanki kazalci povsem skladajo z diskretnimi indkatorji in napisi. Na čisti in beli podlagi, zanimivo, kraljuje ogromna pomožna številčnica s prikazom rezerve navitja, katere skrajni položaj kaže na številko 84. To pomeni, da ima ura kar 84-urno zalogo navitja. Dovolj torej, da jo lahko brez navijanja mirno pustimo v predalu preko celega vikenda.

Nomos.Lambda.Dial_2.jpg

Običajno biseri ostanejo očem skriti, a pri Lambdi to velja le, dokler ure ne snamemo z roke. Transparentno dno razkrije pravi dragulj, tehnološko dovršen kaliber DUW 1001. Mehanizem ne skriva vplivov, ki so značilni za urarsko pokrajino Glashütte. Nekatere, denimo 3/4 osnovno ploščo, okrašeno s 'Sunburst Côtes de Geneve' vzorcem in ročno graviran most nemirke, bi z lahkoto povezali z mehanizmi znamk A. Lange & Sohne ali Glashütte Original. Kakorkoli že, kaliber DUW 1001 na ročno navijanje brez zadržkov lahko uvrstimo med tiste z visoko horološko vrednostjo.

Nomos.Lambda.Back.jpg

Trditev, da Nomos Glashütte z modelom Lambda cilja v sam prestižni segment urarske ponudbe, zagotovo ni pretirana. Dokaz za to je dejstvo, da je ura na voljo izključno z ohišji iz belega ali rumenega zlata. Tudi cenovno Nomos Lambda ne bo ravno za vsak žep. Preko uradne spletne trgovine je model iz rumenega zlata na voljo za 12.800 €, model iz belega zlata pa je 1000 € dražji. 

Vir: nomos-glashuette.com

 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si