minutka.si

Vse Novice

Nomos - Metro 38 Datum

 Nomos.Metro.1.jpg
Nomos Glashütte bo na urarskem sejmu Baselworld 2015 skupaj z nekaterimi 'skritimi projekti' predstavil nekoliko prenovljen model Metro.
                         
Sprememb ni veliko. Novincu so odvzeli indikator rezerve navitja, kar številčnico naredi še nekoliko bolj čisto. Ohišje je malenkost večje, iz 37 je zraslo na 38,5 mm v premeru. Višina ure, ki je 7,75 mm, ostaja enaka.
Nomos.Metro.side.jpg
Ure tega nemškega proizvajalca so poznane po minimalističnem, modernem 'Bauhaus' oblikovalskem slogu. Zanj je značilno, da je čist, harmoničen, ne vsebuje zapletenih geometrijskih likov, barve so lahke in svetle. Prav zaradi tega ura deluje igrivo, metropolitansko. Pike na številkah 3, 6 in 12 so otroško modre barve, sekundni kazalec pa je kot pri prejšnjem modelu rdeč. Kazalci so tanki in elegantni, na številki 6 je datumsko polje.
Nomos.Metro.back.jpg
Da pa kljub temu ne gre za igračo, pač pa za kakovosten izdelek priča mehanizem na ročno navijanje. Caliber DUW 4101 je nastal v Nomosovih razvojnih laboratorijih, njegova posebnost pa je tako imenovan 'Swing-System' zaskočni mehanizem. Nanj so Nemci lahko zelo ponosni, saj sta razvoj in izdelava zaskočnega mehanizma zelo draga in zahtevna. Nomos Glashütte Metro 38 Datum bo pri pooblaščenih prodajalcih na voljo od meseca junija 2015. Cena ure še ni znana, verjetno pa se ne bo dosti razlikovala od trenutno akualnega modela, ki je prek je spleta na voljo za 2.680 €
 
Vir: nomos-glashuette.com 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si