minutka.si

Vse Novice

MIDO – Commander Caliber 80 Chronometer

 Mido.Commander.3.jpg

Mido je razširil kolekcijo Commander z novincem, ki ga poganja zadnja generacija visoko preciznih kronometrskih mehanizmov. 

                         

Mido proizvaja kolekcijo Commander že od leta 1959. Commander Caliber 80 Chronometer, ki smo ga lahko videli na Baselworld 2015 je klasična, zelo privlčna in elegantna ura, ki je hkrati opremljena s preciznim avtomatskim mehanizmom Caliber 80. Mehanika, ki temelji na Etinem kalibru se ponaša s C.O.S.C. certifikatom in kot pove številčna oznaka modela, premore kar 80 ur rezerve navitja.  

Mido.Commander.2.jpg

Ohišje ure je ravno pravšnje velikosti - meri nevtralnih 40 mm. Tanka polirana luneta preko poševnega obroča prehaja v nekaj milimetrov nižje ležečo številčnico. Na obroču so diskretne oznake minut iz katerih proti središču številčnice kažejo urni indeksi. Zanimiva številčnica s satiniranim 'sunray' vzorcem je zanimive umazano zlate barve. V kombinaciji z ostalimi materiali in detajli deluje izjemno lepo in skladno. Poleg središčnih kazalcev, ki prikazujejo ure, minute in sekunde, Commander postreže tudi z datumom in prikazom dnevov v tednu.

Mido.Commander.1.jpg

Dno ure je transparentno in omogoča opazovanje čudovito okrašenega rotorja in ostalih vidnih mehanskih delov. Uri je pripet rjav pas iz govejega usnja z belimi šivi. Cena Commander Caliber 80 Chronometer še ni znana.

Vir: midowatch.com

 

Komentarji   

0 #1 apmata 17:39 29-09-2015
Cena nove je na netu od 1000-1200 EUR in okoli 1800 za chronograph verzijo.
Citat

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si