minutka.si

IWC - Portuguese Hand-Wound

IWC_Portuguese_HW.jpg

Tokrat predstavljamo mojstrsko delo legendanega urarja IWC - Portuguese Hand-Wound. Portuguese ref. IW5454 se s ponosom spogleduje z dobrimi starimi časi. Še več, tansparentno dno ure razkriva pogled na čudovit mehanizem na ročno navijanje, ki je bil prvenstveno razvit za žepne ure. Pripadnost družini Portuguese je opaziti že z bežnim pogledom na številčnico. Njen zunanji del obkroža za serijo Portuguese značilen obroč, ki spominja na železniški tir.

                         

IWC_Portuguese_HW.movement.jpg

Pred več kot 70. leti so inženirji iz Schaffhausna žepne ure pričeli opremljati z naprednejšimi preciznimi mehanizmi. Ti so zaznamovali tudi serijo, ki je kasneje postala poznana po imenu Portuguese. IWC - Portuguese Hand-Wound ref. 5454 je opremljen s kalibrom iz družine 98000. Razvit je bil v 30. letih minulega stoletja, v različico, ki je aktualna še danes, pa so ga pri IWC izboljšali pol stoletja kasneje. Da gre za vrhunske mehanizme priča podatek, da jih najdemo v prestižnih modelih, kot sta Portuguese Minute Repeater in Portuguese Tourbillon Hand-Wound.

IWC_Portuguese_HW.dial.jpg

S serijo Portuguese Hand-Wound ref. IW5454 pri IWC obujajo zgodovino družine. Ura je tako kot izvirnik oblečena v ohišje iz plemenitega jekla, opremljena z že omenjenim mehanizmom za žepne ure in z značilnim izbočenim steklom. Preprosta srebrna  številčnica ima na številki 6 dodatno pomožno številčnico za prikaz malih sekund. Zanimiva podrobnost, ki nekoliko popestri preprost videz, je rdeče obarvana oznaka 60 na pomožni številčnici. Osnovni model s svetlo številčnico (IW545408) dopolnjujeta še različica s črno obarvano številčnico (IW545407) ter model, katerega 44 mm ohišje je izdelano iz 18K zlata (IW545406). In še cena? Za osnovni model iz plemenitega jekla je potrebno odšteti okoli 6.000 €.

IWC_Portuguese_black.jpg

IWC_Portuguese_gold.jpg

Vir: iwc.com

IWC - Portuguese Hand-Wound ref. 5454 :

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si