minutka.si

IWC - Portuguese Dragon Year

IWC.Portuguese.Dragon.jpgIWC je na veliko veselje svojih oboževalcev predstavil posebno izdajo kultne serije Portuguese - Portuguese Automatic Edition Dragon Year.

Ura bo na voljo v 888 primerkih izključno pri izbranih trgovcih. Izbira števila 888 in ime ure nista naključje. Kitajska kultura število 888 namreč povezuje z bogastvom, srečo in obiljem. Poleg tega je leto 2012 leto zmaja. V azijskih državah, kjer prodaja prestižnih ur strmo raste verjamejo, da zmaj (dragon) prinaša bogastvo ter predstavlja dostojanstvo, moč in napredek.

China.Dragon.jpg

Izjemno eleganten Portuguese Dragon Year je izdelan iz 18K rdečega zlata. Ohišje meri 42,3 mm in tesni do 30 m. Svetleč vzorec črne številčnice je obdelan tako, da spominja na sončne žarke, privlačno podobo pa dopolnijo kazalci in urni indeksi iz zlata. Uri je pripet črn pas iz aligatorjevega usnja.

IWC.portuguese.dragon.dial.jpg

Za prikaz ur, minut, malih sekund in datuma skrbi natančen avtomatski hišni mehanizem calibre 51011. Mehanizem z navijanjem tipa Pellaton se ponaša z izjemnimi 7 dnevi rezerve navitja. Rezerva navitja je prikazana na pomožni številčnici na številki 3.

IWC.Portuguese.Dragon.Back.jpg

IWC Portuguese Dragon Year skriva še eno presenečenje. Skozi transparentno dno je viden mehanizem z rotorjem, ki ga krasi zlat medaljon z gravirano podobo kitajskega zmaja in napisoma “DRAGON YEAR – ONE OUT OF 888”.

Vir: iwc.com 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si