minutka.si

IWC - Antoine de Saint Exupéry

IWC.st.ex.1.jpgV letu 2012, ki je za IWC leto pilotskih ur, se je kultni urar iz švicarskega Schaffhausna odločil, da posveti nov kronograf prav posebnemu možu.

Pilot, pisec in humanist Antoine de Saint-Exupéry je bil legenda že v času svojega življenja. Poznan je po svojih izjemnih knjigah, ki so bile prevedene že v več kot 50 različnih jezikov. Poleg pisanja je svoje življenje posvetil letalom in letalstvu. Letenje je jemal kot osebni izziv in način življenja.

IWC je v počastitev 70-letne tradicije v izdelovanju pilotskih ur predstavil omejeno serijo 500 primerkov Pilot’s Watch Chronograph Edition Antoine de Saint Exupéry. Ohišju iz 18 K rdečega zlata izredno lepo pristoji čokoladno rjava številčnica s pomožnima številčnicama kronografa v svetlejšem odtenku. Temno rjav je tudi robusten usnjen pas, prešit s svetlimi šivi.

IWC.st.ex.front.jpg

Funkcije ure poganja hišni tehnološki biser Calibre 89361. Na zadnji strani kronografa je upodobljeno letalo Lightning P-38, s katerim je Antoine de Saint Exupéry letel nazadnje. To je bilo 1. julija 1944, ko je 'Saint-Ex' poletel na izvidniški let preko takrat okupirane Francije, s katerega se žal ni nikoli vrnil. Ostanke letala so iz Mediteranskega morja blizu Marseilla rešili leta 2003.

IWC.st.ex.back.jpg

Vir: iwc.com 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si