minutka.si

A. Lange & Sohne "Pour le Merite"

lange.sohne.tourbillon.jpgA. Lange & Sohne je pred kratkim predstavil izjemno estetsko in tehnično mojstrovino Richard Lange Tourbillon "Pour le Merite".

Časomer se ponaša s tako imenovanim 'fusee-and-chain' prenosom, ki zagotavlja enak vrtilni moment ne glede na stopnjo navitja spirale ter tourbillonom s patentiranim 'stop-seconds' mehanizmom. Obe urarski komplikaciji izboljšujeta stabilnost in natančnost delovanja mehanizma.

Številčnico pokrivajo trije med seboj prekrivajoči se krogi - pomožne številčnice, ki služijo za prikaz treh osnovnih časovnih enot: ur, minut in sekund. Za retrogradni prikaz ur in minut so oblikovalce in inženirje navdihnile ure iz 18. stoletja, ki so jih zaradi njihove natančnosti uporabljali za umerjanje drugih ur.

Sekundna številčnica razkriva kletko tourbillona, ki je v celoti vidna le od 12. do 6. ure. Poseben mehanizem namreč skrbi, da se urna številčnica z rimskimi oznakami  VIII, IX, in X v popoldanskih in nočnih urah umakne, v dopoldanskih in večernih pa zgradi celotno urno skalo.


Srce ure je ročno obdelan kaliber L072.1 s frekvenco šest polnihajev na sekundo ali 36.000 alternanc na uro.

Ohišje tega izjemnega izdelka meri v premeru 41,9 mm in je oblikovano iz platine ali rožnatega zlata ter opremljeno z rjavim pasom iz ročno šivanega krokodiljega usnja.

Platinasta serija A. Lange & Sohne Richard Lange Tourbillon "Pour le Merite" je omejena na natančno 100 primerkov, cena platinaste različice je 175.000€, različice iz rožnatega zlata pa 145.000€.

Vir: alange-soehne.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si