minutka.si

Hublot - FIFA 2014

Fifa_2014_Hublot_1.jpg

Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je za uradnega časomerilca na svetovnem nogometnem prvenstvu v Braziliji izbrala slovito športno urarsko znamko Hublot.

                         

Hublot tako skrbi za vse, kar je na letošnjem nogometnem prvenstvu povezano z merjenjem časa. Da bi ustregla željam merilca časa, je FIFA prvič v zgodovini dovolila spremembo oblike referenčne table. Na igrišču tako ob vsaki menjavi nogometašev v rokah sodnikov vidimo posebno tablo v obliki ure, na kateri sta izpisani številki dresa obeh igralcev, in sicer z zeleno barvo prihajajoči in z rdečo odhajajoči iz igre. Tablo so razvili v laboratorijih Hublota in njeno težo s prvotnih 9 kg oklestili na vsega 4 kg.

FIFA_2014.jpg

Hublot je v počastitev sodelovanja z Mednarodno nogometno zvezo predstavil dve novosti. Prva je Classic Fusion Ultra-Thin z ohišjem premera 45 mm. Z izjemo pasu je ura izdelana iz satenasto brušenega 18K rožnatega zlata, vključno s številčnico. Ta je preprosta in kljub temu, da so vsi elementi iz enakega materiala, vse prej kot dolgočasna. Številčica deluje izjemno skladno. Na številki tri jo krasi logo svetovnega prvenstva v Braziliji - roka, ki dviguje v zrak znamenito 'Brazuco'. Classic Fusion Ultra-Thin prikazuje ure, minute in male skunde, poganja pa jo mehanizem na ročno navijanje HUB1301.4 s kar 90-urno rezervo navitja. Uri je pripet pas iz kavčuka ali aligatorjevega usnja, ki je pritrjen z značilnimi H vijaki iz titana.

Fifa_2014_Hublot_Fusion.jpg

Naslednja novost je kronograf Big Bang, ki prihaja v dveh različicah. Imenujeta se Ceramic Carbon in King Gold Carbon. Razlikujeta se po materialu, iz katerega so oblikovani ohišje in nekateri detajli na številčnici. Pri različici Ceramic je ohišje izdelano iz keramike, pri King gold pa iz 18K rožnatega zlata. Osrednji del številčnice zaseda kronograf z dvojno merilno retrogradno skalo. Ta se, zanimivo in neobičajno, razteza od številke 10 do številke 2. Rumen kazalec meri minute polčasa, zelen pa sekunde. Ura je torej predvsem namenjena merjenju časa nogometne tekme. Na številki 12 najdemo celo oznako polčasa. Funkcije ure poganja avtomatski hišni mehanizem HUB1260. Obe različici sta na voljo v omejeni seriji, Ceramic Carbon v 200 in King Gold Carbon v le 100 primerkih.

Fifa_2014_Hublot_back.jpg

Vir: hublot.com/hublotlovesfootbal

Hublot Big Bang Unico Bi-Retrograde Chrono :

 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si