minutka.si

Pilot za očeta in sina

IWC.Father.Son.Map.jpgNi novost, je pa vsekakor zanimivost. IWC v kolekciji 'Pilot's Watches Classics' ponuja zanimiv komplet, 'Pilot's Watches for Father and Son'. Komplet vsebuje 'Big Pilot's Watch', ki je namenjen očetu, ter nekoliko manjšo uro, ki je skoraj identična modelu 'Pilot's Watch Mark XVI', za sina.

Uri sta si na zunaj precej podobni. Številčnici sta enake barve, pasova obeh ur sta iz rjavega aligatorjevega usnja. Podobni sta tudi značilni kroni, katerih obliki, po besedah IWC, spominjata na čebulo.

IWC.Father.Son_1.jpgRazlika je v notranjosti. Velikega pilota poganja slavni IWC-jev avtomatski kaliber 51111 tipa Pellaton s 7-dnevno rezervo navitja in frekvenco nihanja 3 Hz. Kopilot v sebi skriva avtomatski IWC-jev kaliber 30110 z 42-urno rezervo navitja, ki bije s frekvenco 4 Hz.

Dimenzije so poznane, pilot v premeru meri izjemnih 46,2 mm, kopilot pa 39 mm. Obe uri sta opremljeni s safirnim konveksnim steklom prevlečenim z obeh strani z zaščito proti bleščanju in tesnita do 6 barov.

Ozadji obeh ur sta na sredini povsem gladki in zato kot nalašč primerni za graviranje posvetil ali imen. V kolikor pa posadka šteje več kot enega kopilota, so na voljo tudi kompleti z očetom in več sinovi. Cena kompleta? Zanemarljiva v primerjavi s ceno prevoznega sredstva posadke.

Vir: iwc.com

Predstavitev IWC Big Pilot's Watch in IWC Pilot's Mark XVI (ang.):

{youtube}8fRZ5KuDFck{/youtube}

{youtube}AGvT29pkahE{/youtube}

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si