minutka.si

Audemars Piguet in Lionel Messi

Lionel.Messi.AP.jpgAudemars Piguet, urarsko podjetje s 135-letno zgodovino, in Lionel Messi napadalec Barcelone, ki je svoje spretnosti razvil do popolnosti, ponosno razkrivata novo partnerstvo.

Lionel Messi je svoje nogometne izkušnje začel pridobivati že v otroštvu. Ko je bil star 10 let je resno zbolel, zato so njegovi starši zavedajoč se njegovega talenta in stroškov zdravljenja začeli iskali klub, ki bi pomagal razvijati njegov talent in hkrati financirati zdravljenje. Leta 2001 se jim je nasmehnila sreča, zato so se preselili v Španijo.

V sezoni 2003/2004 je Lionel, ko mu je bilo samo 16 let, debitiral na prijateljski tekmi s Portom, na tekmi v počastitev otvoritve novega stadiona Dragao. V isti sezoni je prvič resno opozoril nase na olimpijskem stadionu v zmagovitem derbiju Barcelone.

Naslednje leto je za svojo izjemno igro prejel prestižni lovoriki - Zlati čevelj in Zlata žoga, zato so ga kljub njegovi mladosti mnogi začeli primerjati z nogometnim idolom Diegom Maradono. Konec leta je prejel špansko državljanstvo, kar mu je končno omogočilo udeležbo v španski prvi ligi.

Leta 2009 je prejel naslov igralca leta na pokalu FIFA 2009 ter nagradi Evropski Zlati čevelj in Zlata žoga. Vsej slavi navkljub je Lionel Messi ostal zvest osnovnim človeškim vrednotam, zato je od leta 2010 UNICEFOV ambasador dobre volje.

Urarskega velikana Audemars Piguet in Lionela Messija družijo mnoge skupne lastnosti, zato njuno sodelovanje ni naključje, so besede izvršnega šefa podjetja Audemars Piguet, Phillipa Merka. Oba želita svoje dragocene izkušnje prenesti na mlajše generacije in oba sta morala preseči veliko ovir, da bi postala tako uspešna kot sta.

Vir: audemarspiguet.com

Lionel Messi - nova ikona podjetja Audemars Piguet (ang):

Komentarji   

+1 #1 u-boat 13:36 22-06-2010
Nadarjen igralec in predvsem delavec !
Citat

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si