minutka.si

Novosti s SIHH 2012 - Bojan Levič

Levic.SIHH.2012.jpg16. februarja 2012, natanko mesec dni po začetku salona SIHH 2012 v Ženevi, je novinar in izvrsten dolgoletni poznavalec ur in urarstva g. Bojan Levič predstavil najpomembnejše novosti s tega eminentnega urarskega dogodka.

V prijetnem okolju draguljarne Malalan v centru Ljubljane ter ob okusnih prigrizkih in izbranem vinu smo povabljeni gostje uživali v informacijah o novostih, ki jih je za letos pripravilo 18 najboljših prestižnih urarskih znamk.

piaget.altipano.thin.side.jpgV izčrpnem predavanju je g. Levič med drugim izpostavil tudi glavne urarske smernice, ki jih je salon napovedal za letos. Tako kot lani so tudi letos predvsem pri proizvajalcih elegantnih ur v trendu ultra tanke ure. Pri tem gre omeniti predvsem Cartier z modelom Tank Louis debeline vsega 6,35 mm in Piaget Altiplano Skeleton, ki s svojimi 5,34 mm velja za najtanjšo avtomatsko uro na svetu. To kar posebej navdušuje je dejstvo, da večina prestižnih urarskih znamk navdih za svoje novosti išče pri svojih koreninah, zato smo priča pravi poplavi 'vintage' modelov. Še vedno so aktualne črne ure - po novem tudi od znotraj. Čudovit primerek popolnoma črne ure je Panerai Tuttonero Luminor 1950 3 Days GMT Automatic Ceramica z mehanizmom črne barve, kar je razvidno tudi iz imena.

Panerai.Tuttonero.jpg

Med posebej zanimivimi sta letos dve zapovedi, ki pa kot kaže za zdaj še nimata veliko posnemovalcev. Prva je oživitev uporabe  pleksi stekla, ki bi uram vrnila duh in patino. Po več letih izrazite in včasih za moj okus celo pretirane rasti ohišij, pa se napoveduje še 'downsizing', in sicer nazaj na dimenzije do nekje 40 mm.

Za organizacijo in izvedbo dogodka gredo vse pohvale gostitelju in izvajalcu, pri čemer smo bili udeleženci enotni pri želji na podobna prijetna druženja tudi v prihodnje.

Novosti s Salona SIHH 2012 smo spremljali tudi na portalu minutka.si in našem forumu.

Udeleženci dogodka :

Levic.SIHH.2012.vsi.jpg

Vir slik: malalan.eu, carter.com, piaget.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si