minutka.si

Longines na svetovnem pokalu v alpskem smučanju

longines.ski.wc.3.jpgFIS (International Skiing Federation) je urarsko znamko Longines izbral za uradnega merilca časa na svetovnem pokalu v alpskem smučanju v sezoni 2010/2011.

Longines bo tako zagotavljal meritve časa na smučarskih strminah za vseh 78 tekmovanj v 14 različnih državah po vsem svetu.

Longines je s smučanjem povezan že od leta 1933, ko je prvič postal uradni merilec časa na mednarodnem tekmovanju v smučarskih disciplinah v francoskem Chamonixu.

Tehnični izzivi za merjenje časa na smučarskih prireditvah so se s časom spreminjali in postajali vse bolj zahtevni. Za primer, FIS je za tekmovanje v moškem smuku postavil zahtevo za merjenje štirih vmesnih časov in dve vmesni meritvi hitrosti. Samo po sebi umevno je tudi dejstvo, da se čas danes meri ne le v desetinkah, ampak v stotinkah sekunde natančno.

Longines je bil skozi leta kos vsem novim izzivom. Dolgoletne izkušnje z merjenjem časa na smučarskih tekmovanjih so pripomogle k številnim inovativnim rešitvam in visokemu ugledu, ki ga ta znamka v urarskem svetu uživa še danes.

Vir: longines.com | trustedwatch.de

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si