minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Pohvalite, pokritizirajte ( konstruktivno :-) ) ali sporočite težave s portalom, vsebino ali forumom.

TOPIC: rosa v uri

Odg:rosa v uri pred 13 let 2 tednov #7489

• kolarchek
  • kolarchek avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
sem ja, ura tesni 100%, ker sem bil zraven v celju ko smo ja dali v komoro. Vendar se se vedno rosi, ker je dejansko vlaga v njej, ne vem...

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Odg:rosa v uri pred 13 let 2 tednov #7506

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 416
Odgovor urarja:

Pri modernih urah je včasih problem, da imajo v velikem ohišju kakšen majhen mehanizem, kateri je pritrjen z cenenim plastičnim iobročem ki ne zapolni velikega praznega volumna. To pa zelo poveča možnost da pride do kondenzacije, tudi ko ne bi smelo.

Odg:rosa v uri pred 13 let 1 teden #7511

• Art
  • Art avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 31
criptus napisal(a):

Odgovor urarja:

Pri modernih urah je včasih problem, da imajo v velikem ohišju kakšen majhen mehanizem, kateri je pritrjen z cenenim plastičnim iobročem ki ne zapolni velikega praznega volumna. To pa zelo poveča možnost da pride do kondenzacije, tudi ko ne bi smelo.

V katerih primerih pa ne bi smelo priti do kondenzacije? Ali s to razlago mojster med vrsticami dopušča možnost, da je bila ura odpirana oz. sestavljana v pogojih prevelike zračne vlažnosti, kot sem nakazal že v prvem postu in na kar je pomislil tudi sam lastnik Kolarchek.?
Druge logične razlage ob tem ne najdem. Veliko ohišje - nesorazmerno majhen kaliber – posledica; razpoznavno večji prazen prostor za vlažen zrak, ki ob prehodu na hladno pač kondenzira.

Odg:rosa v uri pred 13 let 1 teden #7512

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
Art napisal(a):

criptus napisal(a):

Odgovor urarja:

V katerih primerih pa ne bi smelo priti do kondenzacije? Ali s to razlago mojster med vrsticami dopušča možnost, da je bila ura odpirana oz. sestavljana v pogojih prevelike zračne vlažnosti, kot sem nakazal že v prvem postu in na kar je pomislil tudi sam lastnik Kolarchek.?
Druge logične razlage ob tem ne najdem. Veliko ohišje - nesorazmerno majhen kaliber – posledica; razpoznavno večji prazen prostor za vlažen zrak, ki ob prehodu na hladno pač kondenzira.

Kolarchek, citiram prvi post

...odnesel sem jo na servis zamenjali so tesnila, susili, jo nanovo podmazali dodali silikon ter jo testirali v komori in mi jo dali nazaj, saj tako so napisali..ura tesni do oznake...

Lastnik ure je torej napisal nekaj drugega...

Last Edit: od criptus.

Odg:rosa v uri pred 13 let 1 teden #7513

• Art
  • Art avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski mojster
  • Urarski mojster
  • Thank you received: 31
Lastnik ure je torej napisal nekaj drugega...[/quote]

Ok, to je bilo v postu #7464. Na to sem se potrudil razmišljati s ciljem iskanja rešitve v mojem Odg. #7472.
Potem pa preberi še post #7474. Sicer se bo verjetno Kolarchek še sam kaj oglasil.

Odg:rosa v uri pred 13 let 1 teden #7517

• kolarchek
  • kolarchek avatar Avtor teme
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 0
hm, mogce... ampak zakaj se mi pa pri drugih urah to ne dogaja? pa so tudi velike.. mozno da je norti manjsi mehanizem, ampak potem je treba dodati ustrezno polnilo!? V cem je point taksne ure ce se rosi v vsakem koraku, to je potem ura samo za poleti ali kako :) bom sporocil ali je zadeva uspesno resena ko pride s popravila

Odg:rosa v uri pred 13 let 1 teden #7522

• igor
  • igor avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 57
Mislim, da ni potrebno delati ravno doktorske dizertacije glede tega, čeprav nekateri strokovnjaki počnete ravno to. Ura pač rosi in pika. Bo kdaj bolje? Ne vem, morda, najverjetneje pa ne, ne glede na vse poglobljene debate in urarsko delo.

Spomnim se primera izpred morda petih, šestih let, ko sem prodal uro Maurice Lacroix z mehanizmom ETA 2824-2. Zakaj sem omenil mehanizem? Ker pač zavzame ves prostor v notranjosti ure. Ura je imela vodotesnost 3 ATM in je na roki ob normalni uporabi stranki rosila. Dvakrat je bila na "popravilu" (sušenje, pretesnenje z vsemi novimi tesnili, testiranje na 10 ATM - vse OK). Prvič pri urarju, ki edinemu brezpogojno zaupam vsa popravila in drugič v manufakturi ML. Obakrat ista pesem. Ko je dal možakar uro na roko, mu je po parih dneh zarosila. Ko smo jo drugič dobili nazaj iz manufakture, sem bil pač nejeverni Tomaž in preden sem uro vrnil lastniku, sem jo še sam nosil na roki tri dni, da vidim, če je sedaj vse v redu, saj nobena ura no moji roki še ni rosila. Prva dva dni vse ok, tretji dan pa je zarosila tudi na moji roki!!! Napisali smo dopis nazaj v manufakturo, kjer so nam brez odvečnih besed uro zamenjali za novo. Uro sem vrnil lastniku, ki je slabo leto zatem prišel nazaj k meni v trgovino in mi povedal, da je z zamenjano uro vse v najlepšem redu...
Kaj je bilo narobe? Pojma nimam, v manufakturi pa mi tudi niso znali pojasniti zadeve...v povprečju v naši trgovini enkrat na leto pač pride do take situacije in največkrat je edina rešitev zamenjava ure.

Odg:rosa v uri pred 13 let 1 teden #7526

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
No in če se to dogaja 'boljšim' potem se lahko tudi ostalim bi rekel...

Odg:rosa v uri pred 13 let 1 teden #7535

• Sidney70
  • Sidney70 avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Respect
  • Thank you received: 21
To se dogaja tudi meni pri Seiko uri ... moram priznat, da je precej nadlezno ... :(

Odg:rosa v uri pred 13 let 1 teden #7537

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
Sidney70 napisal(a):

To se dogaja tudi meni pri Seiko uri ... moram priznat, da je precej nadlezno ... :(

Zajeb**** ???? :blink:

Last Edit: od criptus.
minutka.si minutka.si minutka.si