minutka.si

Vse Novice

Officine Panerai - Luminor 1950 3 Days 'Left-Handed'

 PAM557.front.11.jpg

Officine Panerai bo na SIHH 2014 predstavil izvedenko modela Luminor 1950 3 Days za levičarje. Glavna razlika med obema modeloma je v postavitvi krone in zaščitne ročice. Ta je pri novincu, namesto na desni bok, postavljena na številko 9.

                         

Ure za levičarje so pri Paneraiu del njihove zgodovine. Pripadniki italijanskih pomorskih specialnih enot, ki jih je Panerai tisti čas oskrboval z urami, so morali na svojih zapestjih nositi hkrati po več različnih instrumentov. Ne le ure, pač pa tudi merilec globine in kompas. Zaradi praktičnih razlogov so nekateri ure nosili na desni roki, prirejene pa so bile tako, da so jih lahko upravljali z levico.

PAM557.detail.jpg

47 mm ohišje je masivno, in kot je to značilno za modele Luminor, visoko polirano. Tudi pri številčnici so se oblikovalci držali pregovora: "Kar deluje ne spreminjaj". Dvoplastna številčnica prikazuje le tisto, kar potapljač nujno potrebuje, to so ure in minute. Za dobro vidljivost v temi poskrbi odlična luminiscenčna prevleka kazalcev in številk, rahlo rjavkaste barve. Podobno kot pri prvotnih modelih številčnice ne prekriva safirno steklo, pač pa močno pleksi steklo. Debelo je kar 3 mm in uri zagotavlja 100 m vodotesnost.

PAM557.dial.jpg

PAM00557 (kot tudi klasično različico PAM00372) poganja hišni kaliber na ročno navijanje P.3000 s 3-dnevno rezervo navitja. Videz mehanizma je minimalističen in ga lahko opazujemo skozi prosojno dno. Luminorju 1950 3 Days 'Left-Handed' je pripet surovo obdelan usnjen pas, v kompletu pa kupec dobi še dodaten pas iz kavčuka in rezervno pleksi steklo.

PAM557.back.jpg

Vir: panerai.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si