minutka.si

Vse Novice

Cartier - Crash Diamond

Cartier.Crash.Diamond.jpgCartier je poznan po čudovitem nakitu ter vrhunsko oblikovanih in elegantnih urah.

Za letošnje leto so predstavili prenovljeno damsko kolekcijo - Cartier Crash. Novinke imajo edinstveno in prepoznavno obliko, izdelane pa so iz rumenega in belega zlata ter bogato okrašene z diamanti.

Motiv za obliko kolekcije Crash (nesreča, zrušitev) izhaja iz avtomobilske nesreče podpredsednika Londonske podružnice Cartier, ki se je zgodila leta 1960. Avto uglednega gospoda je v nesreči zajel ogenj, njegova ura Cartier Bagnoire Alongee pa je zaradi vročine dobila nenavadno obliko. Prvi model Cartier Crash, ki je spominjal na v požaru uničeno uro, so predstavili leta 1967, 7 let po omenjeni nesreči.

Cartier.Crash.Diamond.1.jpg

Cartier bo na SIHH 2013 predstavil tri različice Crash Diamod, in sicer eno iz rumenega zlata in dve, ki sta izdelani iz belega zlata. Vsaka serija bo na voljo v 267 primerkih. Ohišje in krona vsake ure sta posuta s 150. diamanti v skupni teži okoli 2,15 karata. Ure krasijo zlate zapestnice, ki so prav tako lahko okrašene z diamanti. Cartier Crash Diamond poganja mehanizem na ročno navijanje.

Cartier.Crash.Diamond.3.jpg

Vir: watchalyzer.com

Kako izgleda Carter Crash :

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si