minutka.si

Vse Novice

Richard Mille - RM 036 Tourbillon G-Sensor Jean Todt

RM_036_case.jpgPrestižno švicarsko urarsko znamko Richard Mille nenehno navdihuje svet avtomobilizma, o čemer priča tudi zadnja mojstrovina, ki sliši na zapleteno ime Richard Mille RM 036 Tourbillon G-Sensor Jean Todt.

Richard Mille je močno povezan z motošportom, saj je uradni časomerilec dogodkov Le Mans Classic in Grand Prix de Pau Historique ter partner Felipeja Masse in Julesa Bianchija. Inovativna švicarska znamka je tokrat podprla Jeana Todta, bivšega šefa nekdaj zmagovitega moštva Ferrari, sedaj pa visokega funcionarja Fie ter projekt “FIA Action For Road Safety”.

RM_036_back.jpg

RM 036 s svojo značilno sodčasto obliko ne skriva svojega porekla. V sebi nosi caliber RM036, mehanizem na ročno navijanje, ki ga skupaj s tourbillonom odlikujejo sami presežniki. Mehanizem je v celoti izdelan iz titana in karbona kar mu zagotavlja optimalne zmogljivosti. Poleg ur, minut in sekund se ponaša s popolnoma novo mehansko komplikacijo 'G-sensor', ki služi za prikaz težnostnih pojemkov, katerim je izpostavljeno človeško telo na primer v bolidu F1 pri silovitem zaviranju. Mehanska komplikacija, ki je sestavljena iz 50 delov s pomočjo posebne skale na številki 12 prikazuje sile do nekaj 10G. Zeleno polje predstavlja sprejemljive sile, rdeče pa sile, ki pomenijo nevarnost za človeško telo. S pritiskom na gumb na številki 9 se kazalec vrne v izhodiščni položaj.

RM_036_dial.jpg

Butična serija 15 primerkov Richard Mille - RM 036 Tourbillon G-Sensor Jean Todt bo nared do SIHH 2013, kjer bodo uro predstavili. Urarski veledogodek bo potekal od 21. - 25. januarja prihodnje leto v Ženevi.

Vir: europastar.com/news

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si