minutka.si

Vse Novice

Glashütte Original - Senator Observer 1911 Julius Assmann

glashutte.original.senator.julius.assmann.jpgGlashütte Original je v počastitev svoje živahne zgodovine in dveh mož, ki sta za dosežke te znamke izjemno pomembna, izdal omejeno serijo komaj 25 primerkov čudovite klasike Senator Observer 1911 Julius Assmann.

Ta dva pomembna moža sta bila Julius Assmann in Roald Amundsen. Prvi je bil eden od ustanoviteljev znamke Glashütte, drugi pa slavni norveški raziskovalec, ki je leta 1911 prvi odkril severni pol.

glashutte.observer.jpgRoald Amundsen je za svoje raziskovalne poti izbral ravno Assmannove ure, saj so le te slovele kot izredno natančne in zanesljive. Gre za tako imenovane 'deck' ure. To so posebne ure, ki se z drugimi instrumenti na ladjah uporabljajo za pomoč pri navigaciji. S pomočjo teh ur in drugih instrumentov so po posebnih postopkih na odpravah izračunavali svoje pozicije, kar je bilo za njihov uspeh ključnega pomena. Danes to počnemo z GPS napravami, takrat pa drugih metod natančne orientacije v prostoru še niso poznali.

glashutte.original.senator.julius.assmann.1.jpgV Senator Observer 1911 Julius Assmann so inženirji vgradili avtomatski Caliber 100-14 s posebnim 'reset' sistemom, ki izjemno olajša ponastavitev sekundnega kazalca, ko želimo uro natančno umeriti. Običajno pri mehanskih urah pri umerjanju krono izvlečemo, pri čemer se tek mehanizma ustavi. Druga posebnost tega kalibra je dvosmerni rotor, ki še bolj učinkovito prenaša prejeto energijo na vzmet. Prav tako kot mehanizem je izjemno tudi vse ostalo. Senator Observer 1911 Julius Assmann je oblečen v 44 mm ohišje izdelano iz belega zlata. Po posebnem postopku obdelana srebrna osnovna plošča ima dve pomožni številčnici za prikaz malih sekund in rezerve navitja (55 ur). Na številki 6 je veliko datumsko okence.


Glashütte Original Senator Observer 1911 Julius Assmann pripadata dva retro usnjena pasova v spomin na pasove, ki so jih nosili slavni raziskovalci. Uro bodo predstavili na Baselworld 2012.

Vir: glashuette-original.com 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si