minutka.si

Vse Novice

Christiaan van der Klaauw - Real Moon Joure

CVDK.Real.Moon.Joure.jpgChristiaan van der Klaauw je na Baselworld 2012 s kolekcijo Real Moon predstavil 8 prenovljenih modelov astronomskih časomerov z edinstveno komplikacijo, to je s 3-dimenzionalnim modelom lune.

Rotirajoč model lune postavljen na številki 6 ponazarja lunine mene v realnem času. Luna, Zemljin naravni satelit, se okoli Zemlje obrne natančno v 29 dneh, 12 urah, 44 minutah in 2,9 sekundah. Običajno komplikacije s prikazom luninih men zavrtijo lunin ciklus v 29 dneh in pol. Modeli Christiaan van der Klaauw Real Moon, ki veljajo za najbolj precizne astronomske ročne ure na svetu, pa se v 5400 letih 'zmotijo' največ za en dan!

Vstopni model Real Moon Joure prikazuje ure, minute, sekunde in lunine mene. Prepriča s svojo preprosto, čisto in elegantno podobo. Vsi časomeri imajo premer 40 mm, v njih pa teče avtomatski mehanizem Technotime z dvema vzmetnima bobnoma, ki uri zagotavljata 72 ur rezerve navitja. Mehanizmu je dodan v hišnih laboratorijih razvit lunin modul.

CVDK.Real.Moon.Joure.Back_1.jpg

Za model Christiaan van der Klaauw Real Moon Joure izdelan iz plemenitega jekla je potrebno odšteti 17.950  €, za modeli iz rdečega zlata (na sliki) 27.750 €, model iz belega zlata pa stane 34.250 €.

Vir: klaauw.com 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si