minutka.si

Omega - Spacemaster Z-33

Omega Omega.Speedmaster.Z33.jpgje na Baselworld 2012 po skoraj letu dni špekulacij in ugibanj končno predstavila svojega novega 'pilota' Spacemaster Z-33.

Ura je naslednica uspešnega modela X-33 iz 70. let minulega stoletja, ki je trenutno uradni ročni časomer Nasinih vesoljskih poletov. Poznavalci bodo prav gotovo vedeli, da je Spacemaster obliko ohišja nasledil od Flightmasterja, ki še danes velja za eno najbolj zaželjenih Omeg iz 70. let.

Kljub temu se bodo mnenja glede pojave nove Omege Spacemaster Z-33 verjetno še kresala. Ura namreč s svojimi 20 mm višine resnici na ljubo ne izgleda preveč privlačno, po drugi strani pa moramo oblikovalcem priznati uspešno združitev duha preteklosti z vrhunsko tehnologijo.

Masivno ohišje Spacemastra je izdelano iz površinsko grobo brušenega Titana. Kombiniran analogno-digitalni prikazovalnik poganja nov kvarčni kaliber 5666 s temperaturno kompenzacijo, ki jamči visoko natančnost v vseh pogojih uporabe. Številne funkcije je možno upravljati s kar petimi gumbi, ki so nameščeni na bokih ure.

Omega.Z_33.profile.jpg

Krona na številki 3 služi za regulacijo analognega prikazovalnika, z ostalimi štirimi stranskimi gumbi pa je možno nastavljati naslednje funkcije: tri časovne pasove, datum, 12 ali 24-urni prikaz časa, alarm, večni koledar ter merjenje časa in datuma desetih poletov. 

Omega.Z_33.fire.jpg

Številčnica je izdelana tako, da je lahko berljiva v vseh ekstremnih pogojih vidljivosti, kot so: neposredna sončna svetloba, nočni let, pogled skozi polarizirana stekla očal in podobno. Omega - Spacemaster Z-33 je na voljo s pasom iz črnega kavčuka ali rjavega usnja za ceno okoli 4500 €.

Vir: omega.ch

Omega  Spacemaster Z-33 (ang) :

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si