minutka.si

Omega Seamaster 300 "SPECTRE"

Omega.Spectre.11.jpg

Omegina serija Seamaster 300 je dobro poznana in uveljavljena med t.i. potapljaškimi urami. Ob zadnji premieri Bondiade z naslovom Spectre so pri Omegi predstavili različico Seamaster 300 SPECTRE, ki je po bondovsko polna inovacij.

                         

Ura s polnim imenom Seamaster 300 Omega Master Co-Axial 41 mm Spectre Limited edition bo prvič v zgodovini filmov o dogodivščinah najbolj popularnega vohuna, poleg Bondu, na voljo tudi 7007 navadnim smrtnikom. Ti bodo morali imeti tudi nekaj pod palcem, saj je priporočena cena ure 6.400 €. Kar pa po drugi strani za omejeno serijo Omege z manufakturnim mehanizmom in nekaj zanimivimi inovacijami ni pretirano veliko.

Omega.Spectre.3.jpg

41 mm ohišje je izdelano iz plemenitega jekla. Videz ure je preprost in hkrati robusten. Prav tak kakršnega pričakujemo od ure, ki bo morala zdržati kaj več od le poslovnih sestankov in vožnje v udobnem avtomobilu. Številčnica ima izrazito urno skalo z indeksi, ki so odlično vidni tudi v temi. Poleg značilnih puščičastih kazalcev premore še sredinske sekunde z zanimivim kazalcem v obliki 'lizike'Številčnico obkroža dvo-smerno vrtljiva keramična luneta s številkami, ki so izdelane iz posebnega na novo razvitega materiala imenovanega Liquidmetal®. Ta je trši in odpornejši od jekla, ob tem, da ga je možno lepo vgraditi v keramiko.

Omega.Spectre.2.jpg

Nekoliko neobičajen, a vseeno zanimiv je pas ure, ki je tokrat poznan t.i. 'NATO' pas iz umetnega tekstila s črnim in sivim barvnim vzorcem. Da gre za tovarniško različico pasu priča graviran napis OMEGA na zaponki. Seveda pa nobena Bondova ura ne more biti brez posebnih dodatkov. Pri tej uri je to mehanski avtomatski Co-Axial kaliber 8400 z rezervo navitja 60 ur, ki je odporen na magnetna sevanja do 15,000 gaussov. Ponaša se s C.O.S.C. certifikatom, pogled nanj pa razkriva transparentno dno, ki je okrašeno z logom 007 in naslovom filma (Spectre).
 
Vir: omegawatches.com

{youtube}27D61FntCn8{/youtube}

 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si