minutka.si

Omega - De Ville Annual Calendar

Omega.DV.annual.jpg

Omegino kolekcijo De Ville odlikujejo natančno tisti elementi, ki naj bi jih klasična moška ura simbolizirala: ohišje elegantnih linij, čista številčnica, usnjen pas in eden izmed najboljših mehanizmov, ki jih pozna urarski svet.

                         

'Peklenska' bratovščina šteje lepo število različic, nekatere od njih smo na portalu minutka.si že predstavili. Tokrat se bomo ustavili pri modelu, ki še posebej izstopa s svojo eleganco, to je De Ville Co-Axial Annual Calendar 41 mm. Ura ima izrazit klasičen karakter. Poleg elegantno oblikovanega ohišja univerzalnega premera 41 mm ura pusti vtis s čisto in preprosto številčnico. Ta je opremljena z mogočnimi rimskimi številkami in velikimi kazalci za prikaz ur, minut in sekund. Na številki 3 počivata preprosti odprtini, ki prikazujeta datum in mesec (Annual Calendar).

Omega.DV.annual.dial.jpg

Prikazovanje datuma (koledar) je najbolj pogosta komplikacija, ki je v uporabi pri zapestnih urah. Običajni mehanski mehanizmi prikazujejo datum vsak mesec enako, to je 31 dni, zaradi česar je potrebno datum prestaviti naprej vsakič ko ima mesec manj dni. Letni koledar (Annual Calendar) je precej bolj natančen, saj moramo nastaviti datum le enkrat letno, in sicer konec februarja.

Calibre.8611.jpg

Modele Omega De Ville Co-Axial Annual Calendar 41 mm poganjata izvrstna hišna avtomatska mehanizma 8601/8611, oba sta certificirana kronometra. Dva serijsko povezana navijalna bobna, ki zagotavljata 55-urno zalogo navitja, so Omegini inženirji razvili iz osnovnega hišnega mehanizma 8500. Kot smo že vajeni, so vsi novejši Omegini kalibri opremljeni z zaskočnim mehanizmom Co-Axial in nemirko, ki je izdelana iz silicija. 

Omega.DV.annual.back.jpg

Kupci Omege De Ville Co-Axial Annual Calendar 41 mm bodo imeli možnost izbirati med pestro zbirko različnih izvedenk. Ohišja in zapestnice so na voljo iz plemenitega jekla ali rožnatega 18 K zlata. Usnjeni pasovi so rjavi ali črni, različnih barv pa so tudi številčnice. K ohišju iz rdečega zlata lepo pristoji rjava, možno pa je kupiti tudi različico s številčnico srebrne ali črne barve. In cena? Model iz rdečega zlata stane dobrih 13.000 €.

Omega.DV.annual.white.jpg

Omega.DV.annual.black.jpg

Vir: omegawatches.com

OMEGA De Ville Calibre 8601/8611 - Video Manual :

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si